Dăncilă, către Iohannis: "Cred că trăiți în altă lume; vă temeți de o confruntare directă cu mine"

201
Dăncilă, către Iohannis:
Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a afirmat miercuri că președintele Klaus Iohannis "trăiește în altă lume", "undeva în stratosferă, stăpân peste o Românie în care există doar Partidul Național Liberal", menționând că acesta se teme de o dezbatere, o confruntare directă cu ea.

"Vorbim despre actualul șef de stat și fostul prim-ministru al țării, numit în funcție chiar de dumneavoastră, domnule Iohannis, anul trecut. Pentru o țară întreagă, dar nu și pentru acest președinte, este normal, corect și democratic să existe o dezbatere directă, o confruntare de idei și programe între cei care vin și cer votul românilor pe 24 noiembrie. În 2014, Klaus Iohannis ne spunea textual că o dezbatere între contracandidații din turul doi al alegerilor prezidențiale este absolut necesară și așteptată de toți românii. Se pare că multe s-au întâmplat în acești cinci ani de mandat cu principiile și convingerile dumnealui, dacă acum, la aceste alegeri, ne spune practic în față că românii nu mai merită o astfel de dezbatere. Urmând această logică, ne putem aștepta ca președintele să spună curând că românii nu mai merită nici să-și exprime prin vot opțiunea politică dacă aceasta nu este Partidul Național Liberal", a afirmat Dăncilă într-o conferință de presă susținută la sediul PSD.

Ea consideră că președintele Iohannis le-a mulțumit doar celor care l-au votat, ignorându-i complet pe ceilalți români care au mers la vot și nu au votat Partidul Național Liberal.

Dăncilă a spus că președintele își "arogă meritele pentru buna desfășurare a alegerilor din diaspora, deși cele trei zile de vot, creșterea numărului de secții de votare și votul prin corespondență sunt meritele Guvernului Dăncilă".

"Domnule Iohannis, cred că trăiți în altă lume. Cred că domnul Iohannis fie se vede undeva în stratosferă, stăpân peste o Românie în care există doar Partidul Național Liberal, deasupra tuturor cetățenilor acestei țări și a votului exprimat de ei, deasupra celorlalți candidați, deasupra Constituției și se teme de o confruntare cu mine", a mai spus Dăncilă, adăugând că șeful statului se teme de o confruntare directă cu ea.

O dezbatere între candidați, a apreciat Dăncilă, ar demonta toată propaganda și "toate atacurile mizerabile" la adresa sa și a PSD.

"Este o dilemă. Sper să o lămurească, curând, domnul președinte. Realitatea este că o astfel de dezbatere în fața tuturor românilor ar demonta imediat toată propaganda și toate atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea și a Partidului Social Democrat. Probabil de aici acest refuz pe care s-a tot chinuit să-l explice în mod ridicol și cu non-argumente până în acest moment. Eu, însă, sunt un om răbdător. Încă îl aștept pe domnul Iohannis să găsească înțelepciunea, tăria și mai ales curajul de a accepta invitația mea la dezbaterea pe care românii o cer și o merită", a mai adăugat liderul PSD.

Dăncilă își dorește ca președintele să vină la o dezbatere în fața tuturor românilor, nu la o dezbatere doar în fața membrilor PNL, menționând că ea a acceptat invitația de la TVR, unde îl invită și pe contracandidatul ei duminică.

Liderul PSD i-a transmis președintelui Iohannis că are mai multe subiecte pentru această dezbatere.

"Ați promis în campania electorală din 2014 că veți renunța la imunitatea oferită de funcția prezidențială. De ce i-ați mințit pe români? Cum v-ați făcut dumneavoastră datoria de președinte pentru care v-au ales și v-au plătit cetățenii, dacă în timpul mandatului ați stat mai mult în vacanță decât la muncă? Uitați o altă "glumă" pe care ați făcut-o astăzi, și anume că ați avut doar 3 concedii în 5 ani. La asta chiar am râs. Oare mâine ce o să ne mai spuneți, că stați în chirie? Ca președinte care a călcat în picioare Constituția și a sfidat apoi deciziile Curții Constituționale, credeți că meritați voturile românilor pentru un al doilea mandat, la care vă dă dreptul tocmai Constituția României? Ați făcut promisiuni mari pentru țară, domnule Iohannis, de exemplu intrarea României în Schengen sau ridicarea vizelor pentru Statele Unite ale Americii, dar nu ați reușit să vă întoarceți în țară decât cu o șapcă și trei poze. E normal, domnule președinte, să nu vă respectați în 5 ani de zile angajamentele și să veniți acum să cereți cu seninătate un al doilea mandat?", și-a prezentat Dăncilă temele de discuție.

Ea a susținut că președintele ar avea o "problemă de corupție cât casa".

"Păi, domnule Iohannis, dacă nu aveți probleme cu casele, cum a fost eliminată cea de-a șasea? (...) Domnule Iohannis, poate ne spuneți până la urmă adevăratul motiv al refuzului de până acum de a participa la o dezbatere cu mine, ca să lămuriți dumneavoastră personal dilema despre care vorbeam. Este teama de o confruntare brutală cu eșecul dumneavoastră ca președinte sau este disprețul față de români? (...) Și o ultimă întrebare, care să vă ajute să faceți un bilanț fulger al celor 5 ani de mandat: domnule Iohannis, chiar nu vă îngrijorează absența dumneavoastră din costumul de președinte pe care-l purtați? Nici rușine nu vă provoacă", i-a mai transmis Dăncilă lui Iohannis. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4789 secunde