Daniel Constantin: "Noul executiv a adoptat o serie de acte normative cu efect devastator"

191
Daniel Constantin:

Articole de la același autor

Deputatul Daniel Constantin a declarat, ieri, că noul executiv a adoptat în prima ședință o serie de acte normative cu efect devastator asupra modului de administrare a patrimoniului public, dar și asupra serviciilor publice în slujba cetățeanului.

"Să le luăm pe rând. OUG 50/2017 prin care două instituții extrem de importante au fost trecute peste noapte din subordinea Ministerului Mediului (ALDE) în subordinea SGG (PSD): Agenția Națională de Meteorologie (ANM) și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Două instituții foarte importante care trec peste noapte, fără nicio analiză, fără nicio consultare, fără nicio explicație de la Mediu la Guvern! Există foarte multe suspiciuni. În ceea ce privește ARBDD, aceasta este autoritatea care gestionează fonduri europene de peste un miliard euro pentru investiții care vizează conservarea patrimoniului natural al Deltei - atribuții clare ale Ministerului Mediului și nu ale SGG! Toate proiectele trebuie aprobate de direcția Biodiversitate din minister", a spus Constantin.

El a menționat că a doua ordonanță este OUG 48/2017 care vizează domeniul gestionarii deșeurilor, mai exact taxa de depozitare a deșeurilor introdusă de la 1 ianuarie 2017.

Deputatul menționează că prin această ordonanță se propune creșterea de la 15 la 25% a obiectivului de reducere a deșeurilor care se depozitează, dar și reducerea la jumătate a taxei de penalizare - de la 100 la 50 lei - în caz de neîndeplinire.

"Toate aceste lucruri nu fac altceva decât să avem un sistem nesănătos, total neprietenos cu mediul înconjurător, care nu încurajează deloc colectarea selectivă sau reciclarea", a concluzionat el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9786 secunde