De ce îl dă Palaz pe Nicușor pe mâna procurorilor

2096
4
De ce îl dă Palaz pe Nicușor pe mâna procurorilor - prefectconstantaclaudiupalaz22-1315411779.jpg
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, încă de la începutul activității sale în Prefectura Constanța, Claudiu Iorga Palaz a stat cu ochii pe activitatea președintelui Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, tăind în carne vie și sancționând tot ceea ce a considerat ca fiind ilegal.

Prefectul Claudiu Palaz a depus multiple plângeri penale pe numele acestuia și a atacat în instanță numeroase hotărâri emise de instituția pe care Constantinescu o conduce. Ziarul Cuget Liber a realizat o re-trospectivă a celor mai importante plângeri penale pe care reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a formulat, avându-l ca țintă pe Nicușor Constantinescu.

Șantaj, înșelăciune și abuz în serviciu

Cea mai recentă dintre plângerile la adresa lui Constantinescu vizează încălcarea prevederilor legale prin care CJC este obligat să achite contravaloarea serviciilor de telefonie fixă ale Centrului Militar Zonal Constanța. În data de 5 septembrie, Palaz a formulat o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța împotriva președintelui CJC, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Însă, disputele în instanță pe această temă nu sunt recente. Reamintim că prefectul a mai depus la sfârșitul lunii februarie o plângere penală împotriva președintelui CJC. Această acțiune a fost întreprinsă ca urmare a hotărârii luate de către consiliu de a debranșa de la utilități clădirea unde își desfășoară activitatea Serviciul unic pentru apeluri de urgență: 112, adică întreg Centrul Militar Zonal.

Un alt subiect pe baza căruia a curs cu plângeri penale împotriva liderului CJC este cel privind referendumul de demitere a primăriței localității Cernavodă, Mariana Mircea. În aprilie 2011, Palaz le-a făcut plângere penală atât lui Nicușor Constantinescu, cât și primarului orașului Cernavodă pentru faptul că nu au dorit să trimită o echipă de reprezentanți din partea CJC care să facă parte din comisia de organizare a referendumului.

În octombrie 2010, prefectul Claudiu Palaz a depus la DNA două plângeri penale împotriva lui Nicușor Constantinescu prin care îl acuza de abuz în serviciu și înșelăciune. Prima sesizare se referă la dispoziția de numire a șefilor de secții din cadrul spitalului de urgență, cu încălcarea dispozițiilor Legii 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătății. Cea de-a doua are ca obiect o hotărâre de consiliu județean care, potrivit prefectului, "a intrat cu un anumit conținut în consiliu, s-a aprobat într-o anumită formă și către prefect a fost continuată în altă formă".

Celelalte plângeri penale vizează neaprobarea de către CJC în timp util a certificatului de urbanism pentru autostrada București - Constanța, acuzații de șantaj și abuz, ca urmare a unui memoriu semnat de mai mulți primari din județ și refuzul CJC de a comunica mai multe acte administrative către prefectură. De asemenea, în decembrie 2009, Palaz l-a acționat în instanță pe președintele CJC pentru o serie de declarațiile pe care le-a făcut. Conform spuselor lui Nicușor, prefectul ar fi fost implicat în așa-numita fraudare a alegerilor prezidențiale.

Comentează știrea

Be, se scu-mpira toate
8 septembrie 2011
Asta-i "prefectul plangere penala"

Una-doua, "face plangere penala". Cu service-ul caruia i-a facut plangere penala ce se mai aude? :) Dar daca nu se aude nimic, nu-i poate face nimeni lui o plangere pentru denunt calomnios? "Infracțiunea de denunț calomnios Codul Penal Roman incrimineaza in art. 259 denuntarea calomnioasa adica infractiunea de reclamare catre organele de urmarire si cercetare penala a unei alte persoane pentru fapte sau incalcari ale legii penale , care nu s-au savarsit in realitate. Art. 259. - Denuntarea calomnioasa Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani."

admirator
8 septembrie 2011
hmmm.......

Nu e chiar asa, "Be". Prefectul poate sa aiba dreptate, dar justitia subordonata PSD (sau partinica, din diferite motive) sa nu-i dea dreptate. In acest caz, 259 este o arma de santaj. Abuziv si incorect. Poate ca ar fi mai bine daca prefectul ar cere stramutarea proceselor. Desi, PZd controleaza cam toti judecatorii din tara. Retele securisto/mafiote vechi si puternice, care se auto/regenereaza. De ce crezi ca UE cere reformarea justitiei?

v.liviu
8 septembrie 2011
palaz

prefectul se pregateste intens sa ii ia locul porcusorului. sa vedem daca va reusi. eu cred ca merita

Ba, se scu-mpira toate
8 septembrie 2011
"Admiratoare", tu esti plecat cu capul, baiete!

Intrebam simplu de plangerea penala a "jeniului" impotriva unui service. Ce are de-a face PSDul cu asta, indoctrinatule?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3638 secunde