De ce solicită ALDE demisia Elisabetei Lipă

217
1
De ce solicită ALDE demisia Elisabetei Lipă - bucurieuriasaladinamocainsfarsit-1452863811.jpg

Articole de la același autor

ALDE se opune "ideii antinaționale" de a nu se mai intona imnul de stat al României la competițiile sportive interne și solicită demisia de onoare a ministrului Elisabeta Lipă, a anunțat vineri secretarul general al partidului, Cristian Cosmin.


"ALDE protestează vehement împotriva ideii antinaționale de a nu se mai intona imnul de stat al României la competițiile sportive interne. (...) Considerăm că lipsa de respect pentru simbolurile pe care altădată cvintupla campioană olimpică le aprecia la adevărata lor valoare ar trebui să ducă la o demisie de onoare a ministrului Elisabeta Lipă. În cazul în care onoarea și asumarea unei greșeli impardonabile nu sunt valori pe care doamna Lipă le consideră demne pentru un performer al sportului românesc, îi solicităm premierului Dacian Cioloș ca, în interesul sportului românesc și pentru a repara măcar puțin din această uriașă batjocură la adresa sportului românesc, să o demită pe doamna Lipă", se arată într-un comunicat de presă transmis de ALDE. 


Potrivit sursei citate, în alte țări cu tradiție în sport imnul de stat se intonează uneori și la competițiile juniorilor mici, fiind considerat "o mândrie și un simbol național". 


"Este o lipsă crasă de patriotism și spirit național să trimiți federațiilor sportive naționale, într-o interpretare abuzivă și absurdă a legii, amenințări că vor fi amendate dacă se intonează imnul de stat al României la competițiile interne. (...) Ne surprinde și faptul că nu apare nicăieri în adresa ministerului, semnată chiar de ministrul Elisabeta Lipă, o interdicție de a se intona la competițiile sportive naționale alte imnuri, cum ar fi cel al Ținutului Secuiesc", se mai precizează în comunicat. 


Cristian Cosmin afirmă că ministrul Elisabeta Lipă ar trebui să își reevalueze prioritățile ministeriale, ALDE considerând că legislația prin care este reglementat sportul românesc ar trebui adaptată "realităților prezentului". 


Comentează știrea

autor
15 ianuarie 2016
O proastă la cârma ministerului sportului

Eu am spus demult timp că Lipa este o proastă cu diplomă !

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Ianuarie 2016
Stire din Politică-Administrație : Cine este noul vicepreședinte al ALDE
Miercuri, 23 Decembrie 2015
Stire din Actual : Demisie la nivel înalt!
Pagina a fost generata in 1.4853 secunde