Mircea Geoană:

"Decizia conducerii PSD de amânare a congresului e greșită"

134

Articole de la același autor

Fostul președinte al PSD Mircea Geoană a spus, ieri, că decizia actualei conduceri a PSD de a amâ-na organizarea congresului - care fusese stabilit inițial pentru luna martie - este una "profund greșită", el opinând că aceasta va conduce la adâncirea crizei în care se află partidul.

"Orice partid politic, în urma unui eșec catastrofal - cum a fost cel de la prezidențiale - își face propriile analize, identifică responsabilități și decide măsuri de redresare. Decizia conducerii PSD de amânare a Congresului - cel mai înalt for al partidului care poate face o analiză obiectivă a pierderii alegerilor - e profund greșită și va conduce la adâncirea crizei în care se află partidul", a afirmat Geoană.

El a susținut că PSD este, acum, "captivul unei conduceri dictatoriale", care se menține, încă, la vârf prin "perpetuarea complicității unora, prin stimularea comodității sau prin exploatarea fricii altora".

"Victor Ponta nu trebuie să uite că în 2010 a preluat de la mine funcția de președinte al partidului în urma unor alegeri interne la care mi-am susținut în mod onorabil candidatura. Îi întreb pe foștii mei colegi, acum: ce s-ar fi întâmplat în 2010 dacă și eu aș fi procedat similar, blocând organizarea unui Congres de analiză și alegeri? Și, mai mult, ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi exclus din partid contracandidații?", a arătat Geoană.

BPN al PSD a decis, luni, în prima ședință din anul 2015, ca în luna martie să fie convocat doar Consiliul Național, for care, la rândul său, se va pronunța, la acel moment, asupra momentului convocării congresului.

CExN al PSD, reunit după eșecul de la alegerile prezidențiale, stabilise, de principiu, ca un Congres al partidului în care să se facă o ana-liză a rezultatului scrutinului, să fie convocat în luna martie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Politică-Administrație : Mircea Geoană pregătește "noul PSD"
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : "Reflectă eșecul total al guvernării PSD"
Pagina a fost generata in 0.4824 secunde