Prefectul Radu Volcinschi a fost demis. Cine ar putea să-i ia locul

464
Prefectul Radu Volcinschi a fost demis. Cine ar putea să-i ia locul - prefectulraduvolcinschi1-1418838955.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Radu Volcinschi, care este și președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, a fost eliberat din funcție, ieri, ca urmare a proastei gestionări la intervenția care a avut loc după prăbușirea elicopterului SMURD pe lacul Siutghiol.

Decizia de eliberare din funcție a prefectului Radu Volcinschi a fost luată de premierul Victor Ponta în ședința de Guvern de ieri, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Victor Ponta a precizat, în ședința de Guvern, că a primit de la Ministerul de Interne primele concluzii ale accidentului și că vor fi aprobate "primele responsabilități care trebuie asumate" în cazul tragediei în care și-au pierdut viața patru persoane.

Reamintim că, marți, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a decis demiterea șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, Viorel Jianu, și a propus premierului Victor Ponta să îl schimbe din funcție pe prefectul județului, Radu Volcinschi, urmare a problemelor la intervenția de după prăbușirea elicopterului SMURD.

În altă ordine de idei, nici nu se uscase bine cerneala pe ordinul de eliberare din funcție a lui Radu Volcinschi că partidele din arcul guvernamental își făceau deja planurile pentru propunerea unui nou prefect al județului Constanța. Deși există discuții aprinse în acest sens, niciun oficial nu a dorit să-și asume zvonurile privind posibilul înlocuitor al lui Volcinschi. În aceste condiții, vom relata și noi doar posibilii pretendenți la o funcție atât de importantă.

Așadar, în acest sens, voci din PSD Constanța spun că nu vor renunța la un asemenea post și vor înainta o nouă propunere pentru un reprezentant al Guvernului în teritoriu, însă doar după ce vor discuta cu cei de la Centru. La rândul lor, cei de la UNPR care au mai avut anumite propuneri și anul trecut, când a fost numit Volcinschi, se pregătesc și ei să preia conducerea Prefecturii Constanța.

Unul dintre candidații din partea UNPR ar putea fi Tiberiu Pleșu, actualul director adjunct al ITM Constanța, deoarece el are și calitatea de înalt funcționar public, condiție esențială pentru cel care ar trebui să fie reprezentant al Guvernului în teritoriu. Pe de altă parte, există voci care susțin că și partidul lui Tăriceanu ar putea solicita o asemenea funcție de conducere la nivelul județului Constanța. Drept urmare, cel care se află în cărți ar fi fostul liberal Jean Paul Tucan, un apropiat al lui Călin Popescu Tări-ceanu. Rămâne de văzut ce se va întâmpla și dacă PSD va pierde definitiv o asemenea funcție câștigată înaintea alegerilor prezidențiale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : "Reflectă eșecul total al guvernării PSD"
Miercuri, 10 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : "PNL și PSD să se reformeze"
Pagina a fost generata in 0.3165 secunde