"PNL și PSD să se reformeze"

73

Articole de la același autor

PNL și PSD ar trebui să se reformeze până în 2016 pentru că, în caz contrar, electoratul va fi acela care ar putea determina "o anumită transformare" a clasei politice, a declarat fostul președinte al PNL Valeriu Stoica, citat de Mediafax.
"Este în măsură noul PNL și vechiul, și foarte rezistent PSD să se schimbe? Este posibilă o schimbare la față acestor două partide? Soluția preferabilă a sistemului politic este reformarea actualelor partide", a spus Stoica.
El a vorbit despre "vulnerabilitățile" actualelor partide, enumerând în acest sens absența unei politici coerente de resurse umane, faptul că actualele partide nu au putut să scoată în față lideri cu viziune, care să formuleze politici publice coerente, precum și modul de finanțare a partidelor.
"Românii nu sunt pregătiți să finanțeze transparent partidele politice. Finanțarea de la buget a partidelor politice e mai ieftină decât corupția. Partidele actuale sunt controlate de șefii organizațiilor și nu de liderii naționali. Partidele de stânga și de dreapta sunt prizonerele liderilor locali", a apreciat fostul președinte al PNL, vorbind espre "vulnerabilitățile" actualelor partide.
"PNL și PDL să-și facă datoria să se reformeze, dacă nu se va întâmpla până în 2016 mi-e teamă că ceva se va întâmpla și electoratul va determina o altă transformare", a adăugat fostul președinte al PNL.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Geoană renunță la casa de la RA-APPS
Pagina a fost generata in 0.5128 secunde