Delegație a orașului Odesa, în vizită la Constanța

247
Delegație a orașului Odesa, în vizită la Constanța - primariaconstanta-1625985817.jpg

Articole de la același autor

În perioada 12-14 iulie 2021, o delegație oficială a orașului Odesa, Ucraina, condusă de primarul Gennadiy Trukhanov, va efectua o vizită în municipiul Constanța, la invitația primarului Vergil Chițac, pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la semnarea Memorandumului de Intenție privind cooperarea între orașele înfrățite Constanța și Odesa.

Memorandumul a fost semnat la 3 aprilie 1991 și prevede „aprofundarea relațiilor bilaterale” și „cooperarea de lungă durată în domeniile economic și tehnico-științific, continuarea schimbului de colective artistice și sportive, dezvoltarea schimburilor turistice, stagierea reciprocă a specialiștilor” etc., pe baza „relațiilor de prietenie și culturale” stabilite anterior.

Din delegația primăriei municipiului Odesa mai fac parte viceprimarii Pavlo Vugelman și Oleg Bryndak, precum și Ruslan Puzdrach, directorul Departamentului Sport, Liudmyla Kryzhalko, șeful Direcției de Artă, Cultură și Instituții Educaționale, Oksana Chernova, directorul Departamentului de Relații Internaționale și Marketing, Oleksandr Tykhovskyi, șeful Direcției Protocol, Igor Vorobiov, consilier al Primarului, Anastasiia Neustroieva, specialist la Direcția Protocol, Odetta Imperialie, artistă, Sergii Udalov, reprezentant al sectorului business și Olga Grytsenko, reprezentant al mediilor de turism.

Primăria municipiului Constanța organizează cu această ocazie un program de celebrare a împlinirii a 30 de ani de la semnarea Memorandumului de Intenție, program care include activități oficiale și culturale.

Cele mai importante evenimente din program:

- întâlnire a delegațiilor primăriilor Constanța și Odesa;

- ședință festivă a Consiliului Local al municipiului Constanța și semnarea unei declarații comune de către primarii orașelor Constanța și Odesa privind continuarea și consolidarea relațiilor bilaterale dintre Constanța și Odesa;

- vizită la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța;

- expoziție de fotografie și spectacol de muzică și dans la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin, eveniment organizat în colaborare și cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, prin Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin al Centrului Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada, marți, 13 iulie a.c., 18:00-19:00. Intrarea la spectacol este liberă. Publicul constănțean este invitat să participe la eveniment.

- Constanța City Tour cu autobuzul etajat și vizită la Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța.

La evenimentele oficiale participă și însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei Ucrainei în România, domnul Paun Rohovei, reprezentanți ai Prefecturii județului Constanța, Consiliului Județean Constanța și ai altor instituții locale.

Prin semnarea declarației comune de la Constanța, primarii celor două orașe, Vergil Chițac și Gennadiy Trukhanov, își vor exprima sprijinul pentru continuarea și consolidarea cooperării permanente între Constanța și Odesa, cu obiectivul de a facilita, prin schimburi de experiență și bune practici, un viitor european comun pentru orașele și comunitățile celor două orașe, pe baza standardelor și principiilor europene asumate și împărtășite de România și Ucraina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4231 secunde