Delegație din Mangalia la Turtucaia, pentru slujba de comemorare a eroilor căzuți în 1916

1214
1

În prezența președintelui bulgar, Gheorghi Pârvanov, mitropolitul orașului Ruse, Neofit, a ținut o slujbă religioasă de pomenire a celor peste 8.000 de victime, bulgari, români, germani și musulmani, căzuți în sângeroasa bătălie de la Turtucaia, din zilele de 1-6 septembrie 1916. În continuare, s-a reconstituit și scena dramaticei încleștări pe viață și pe moarte, în uniforme și armament de epocă.
Câțiva membri ai Filialei Mangalia a Asociației Naționale "Cultul eroilor", având ca președinte pe profesorul Emil-Corneliu Ninu, cadre didactice de la Colegiul Economic și Școala "Sf. Andrei", angajați ai poliției de frontieră și pensionari au beneficiat de excursia organizată de conducerea județeană a asociației. Cu această ocazie, delegația a depus o coroană de flori la monumentul celor căzuți în luptele ce s-au desfășurat din urmă cu 95 de ani la Turtucaia, în Bulgaria.



Comentează știrea

marulis
6 septembrie 2011
TUTUCAIA

pacat de sacrificiul ostasilor romani, si-au dat viata pt. idealul Romaniei Mari pe care urmasii lor nu au fost in stare sa o pastreze, culmea , am cedat chiar fara lupta(Tratatul de la Craiova 07.09.1940). Am avut Turtucaia...dar am avut si Marasestii!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 06 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Se închide Senatul României ?
Pagina a fost generata in 1.5692 secunde