Democrat-liberalii au adoptat Codul Etic al partidului

341
Democrat-liberalii au adoptat Codul Etic al partidului - monicamacovei-1319466605.jpg
Biroul Permanent al PDL a adoptat, în cadrul ședinței de astăzi, Codul etic al partidului, a anunțat europarlamentarul Monica Macovei, vicepreședinte democrat-liberal.
Documentul adoptat cu unanimitate de voturi, a declarat Monica Macovei, va intra în vigoare de astăzi. Vicepreședintele democrat-liberali a explicat că potrivit Codului Etic, în cazul condamnărilor definitive sau a stabilirii printr-o decizie definită a instanței a calității de colaborator al Securității, sancțiunea este de excludere din partid.
"Sancțiunile prevăzute pentru condamnarea definitivă și pentru calitatea de colaborator al Securității sunt excluderea din partid. Pentru trimiterea în judecată, de pildă, se ia decizia suspendării din partid, dar nu se ia în mod automat, ci este o decizie luată de Comisia de Etică sau de BPN. O altă sancțiune este retragerea sprijinului politic pentru funcțiile publice în care persoana respectivă a fost susținută de partid. Suspendarea pe anumite termene a calității de membru de partid sau a unor drepturi sau suspendarea din funcțiile deținute în instituții publice", a arătat Monica Macovei. Liderul democrat-liberal a afirmat că adoptarea de către PDL a Codului Etic al membrilor Partidului Democrat Liberal reprezintă o premieră pe scena politică românească.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7169 secunde