Dosarele de corupție, tergiversate în instanță

475
1
Dosarele de corupție, tergiversate în instanță - 152097dosar-1319394234.jpg
Europarlamentarul PDL Monica Macovei i-a transmis, ieri, o scrisoare deschisă președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Horațius Dumbravă, în care aduce în atenție problema lipsei de celeritate în judecarea dosarelor de mare corupție, a lipsei de încredere în justiție, precum și necesitatea unei schimbări rapide și profunde a Inspecției Judiciare în vederea responsabilizării magistraților.
Potrivit Monicăi Macovei, presa și societatea civilă au relatat constant că judecarea unor dosare de corupție, fraudă și alte infracțiuni este tergiversată cu anii, cel mai adesea prin amânări repetate și termene foarte lungi, existând pericolul ca multe dintre ele să ajungă la prescripția răspunderii penale. "Cazul Voicu, care a adus la lumină o întreagă rețea pentru influențarea justiției de către oameni politici, nu a generat, așa cum ar fi fost normal, măsuri dure ale CSM de sancționare și curățare a sistemului de justiție. Cristian Jipa - un exemplu de magistrat implicat în acest caz - a primit o sancțiune nesemnificativă de tăiere cu 15% a salariului pe 3 luni, iar ulterior s-a pensionat", exemplifică Macovei.
Europarlamentarul amintește că în raportul de monitorizare pe justiție al Comisiei Europene dat publicității în vara acestui an se arată că deși Inspecția Judiciară a CSM a analizat un eșantion de dosare de corupție la nivel înalt cu termene de judecată amânate, nu a formulat concluzii sau recomandări semnificative cu privire la practica judiciară.

Comentează știrea

rex
24 octombrie 2011
adevaruri spuse pe sfert

Miss frumusete uita sa spuna ca dosarul lui Voicu este "mizilic" pe langa dosarele hidosului la trup si suflet t. basescu si a altor hiene din pd.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6458 secunde