Deputații au adoptat Legea salubrizării

93
Deputații au adoptat Legea salubrizării - legeasalubrizarii-1391516646.jpg

Articole de la același autor

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, proiectul de lege privind salubrizarea, care stabilește obligativitatea colectării selective a deșeurilor. 


Deputații au votat proiectul de lege, inițiat de senatorul Petru Filip în anul 2010, cu 235 voturi "pentru", 69 "împotrivă" și nouă abțineri. 


Proiectul de lege are ca obiect modificarea și completarea Legii serviciului de salubrizare a localităților nr. 101 /2006 cu modificările ulterioare și amendează cadrul legislativ actual, impunând obligații clare generatorilor de deșeuri de a implementa sisteme de colectare selectivă pentru hârtie, metal, plastic, sticlă. Proiectul stabilește obligativitatea organizării sistemului de colectare selectivă, perioada maximă de organizare și termenul limită de implementare, persoanele și modul de delegare a responsabilității aplicării acestuia, penalizări și amenzi. 


Prevederile prezentei legi se aplică serviciului public de salubrizare a localităților, înființat și organizat de către autoritățile administrației publice locale la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, județelor și al sectoarelor municipiului București. 


Potrivit raportului Comisiei de industrii, autoritățile administrației publice locale au obligația să implementeze un sistem de colectare separată pe minimum patru fracții respectiv hârtie, mase plastice, metale și sticlă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8727 secunde