Deputații au adoptat proiectul care prevede înființarea a cel puțin o creșă la 15.000 de locuitori

126
Deputații  au adoptat proiectul care prevede înființarea a  cel puțin o creșă la 15.000 de locuitori - deputatiiauadoptatcameradeputati-1463508344.jpg

Articole de la același autor

Consiliul local va asigura condițiile pentru înființarea a cel puțin o creșă la 15.000 de locuitori din zona de competență, după cum prevede un proiect de lege adoptat tacit, ieri, de plenul Camerei Deputaților.

Potrivit proiectului pentru modificarea Legii 263/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea creșelor, înființarea acestor instituții se poate face și prin construirea unor anexe la grădinițele existente, astfel încât să poată prelua și copiii de la vârsta de un an.

Conform inițiativei, cheltuielile privind înființarea creșelor din sistemul public se vor asigura din fonduri proprii, fonduri structurale europene, precum și din alte surse de finanțare legal constituite.

Prin inițiativa legislativă, se dorește impulsionarea mamelor pentru a se întoarce la serviciu, prin facilitarea accesului la înscrierea copiilor la creșă. În același timp, proiectul vine ca o măsură pentru reintegrarea timpurie în activitatea profesională a femeilor care au născut și doresc să-și continue dezvoltarea profesională, susțin inițiatorii.

"Dincolo de remunerare, concediu maternal sau ajutoare financiare pentru creșterea copilului, statul trebuie să își dezvolte politicile în ceea ce privește înființarea, organizarea și funcționarea creșelor, pentru că una dintre problemele cu care se confruntă tinerele familii este aceea privind îngrijirea și educația tim-purie a copilului", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Camera Deputaților este primul for sesizat în acest caz. Termenul pentru dezbatere și vot final de 9 mai fiind depășit, propunerea legislativă se consideră adoptată, în conformitate cu prevederile art. 75 alin. (2) din Constituție și ale art. 113 din Regulamentul Camerei Deputaților. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5816 secunde