Deputatul care a fugit de la Constanța și a nimerit la… ANI

332
Deputatul care a fugit de la Constanța și a nimerit la… ANI - cristianrizeacopy-1309372102.jpg

Articole de la același autor

Deputatul Cristian Rizea,  care este anchetat de DNA pentru deturnarea a 1,1 milioane de euro din fondurile europene, a intrat și în vizorul Agenției Naționale de Integritate (ANI). Potrivit inspectorilor ANI, deputatul PSD nu a trecut în decla-rația de avere toate veniturile dobândite în timpul exercitării funcției de deputat în Parlamentul României, în anii 2009 și 2010.
După ce ANI a verificat averea lui Rizea și a soției acestuia, a constatat că există o neconcor-danță între veniturile care apar în declarația de avere și bunurile deținute de cei doi soți. Mai exact, este vorba de aproximativ 300.000 de euro.
La o analiză mai amănunțită, inspectorii ANI au descoperit că averea deținută de soții Rizea, conform datelor înscrise în evidențele fiscale, este de aproape 400.000 de euro. Asta în condițiile în care Cris-tian Rizea pomenise în declarația de avere venituri totale obținute de el și de soție de doar 70.000 de euro.
Deputatul PSD este bănuit și de spălare de bani. Este vorba de două tranzacții bancare suspecte în valoare de 700.000 de euro și 200.000 de euro.
Soții Rizea dețin cinci conturi bancare în lei și euro. Prin intermediul unuia dintre conturi, la data deschiderii acestuia, au fost efectuate plăți de 700.000 și 200.000  de eurocătre titularii de cont, sume extrase integral în aceeași zi.
Totodată, deputatul PSD nu a plătit impozit la stat pentru două tranzacții imobiliare efectuate în martie 2006, contra sumelor de 210.000 de lei și respectiv, 190.000 de euro.
În urma celor constatate, ANI a sesizat Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor și Agenția Națională de Administrare Fiscală.
Cristian Rizea ar fi trebuit să candideze, în anul 2008, pentru un fotoliu de deputat în Colegiul nr. 5 al județului Constanța. Pe ultima sută de metri, el a fost retras de partid și transferat în postura de candidat într-un colegiu din județul Brăila, unde a și câștigat bătălia electorală. Reprezentanții PSD nu au oferit la momentul respectiv prea multe explicații cu privire la retragerea lui, însă, dacă ar fi reprezentat PSD în Colegiul nr. 5, Rizea ar fi avut o misiune electorală dificilă, având în vedere faptul că
l-ar fi avut ca principal adversar pe democrat-liberalul Zanfir Iorguș care a câștigat fără probleme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 30 Iunie 2011
Stire din Politică-Administrație : Reabilitări la Crucea
Pagina a fost generata in 1.6836 secunde