Reabilitări la Crucea

246
Reabilitări la Crucea - cruceadispensarfotoadi14-1309372224.jpg

Articole de la același autor

Administrația din Crucea des-fășoară în această perioadă mai multe activități de reabilitare a clădirilor importante din localitate și căilor de acces din comună și din satele înve-cinate. În plus, în paralel cu lucrările de infrastructură, Primăria Crucea este implicată în lucrări de realizare a sistemului de alimentare cu apă și a celui de canalizare.
Una dintre cele mai importante inițiative este cea privind reabilitarea dispensarului din Crucea, proiecte ce beneficiază în totalitate de fondurile Consiliului Județean Constanța.
Potrivit declarațiilor primarului, Gheorghe Frigioi, aceasta este o lucrare nouă, acțiunile de reabilitare fiind demarate în urmă cu o aproxi-mativ o săptămână. Clădirea are trei corpuri și o anexa, iar lucrările vor im-plica o reabilitare completă începând de la repararea acoperișului și până la montarea unei instalații termice noi. De asemenea, construcția va fi împrejmuită și vor fi create spații verzi. În ceea ce privește valoarea de investiție a proiectului, Frigioi a specificat că nu poate da o cifră exactă deoarece de organizarea licitației și de angajarea firmelor implicate s-a ocupat CJC, Primăria Crucea fiind simplu beneficiar al acestor lucrări.
Tot în această perioadă va fi de-marat și proiectul privind construirea unei grădinițe în localitatea Crucea. Fondurile vor veni din partea Minis-terului Educației. Frigioi a subliniat încă odată necesitatea demarării acestei acțiuni, menționând faptul că localitatea Crucea "nu a avut niciodată o grădiniță, deși toate satele înveci-nate au".
În privința proiectelor de infrastruc-tură și a celor de alimentare cu apă, pri-marul comunei Crucea a menționat că există deja o lucrare în acest sens reali-zată cu fonduri de la Guvern pe Ordo-nanța 577, care ar fi trebuit finalizată de doi ani, dar pentru care nu au mai fost alocați bani o perioadă. Frigioi a explicat că, recent, administrația locală a mai primit 143.000 de lei în acest sens, totuși consideră că banii nu sunt îndeajuns pentru terminarea lucrărilor. Acestea vizează alimentarea cu apă a localităților Băltăgești, Stupina și Gălbiori și realizarea sistemului de canalizare pentru comuna Crucea. În paralel, prin Ordonanța 7 privind "Pro-gramul de dezvoltare a infrastructurii și a unor baze sportive din spațiul rural", Primăria Crucea execută o serie de lucrări la drumurile și căile acces din satele afiliate comunei.
Frigioi a menționat că pentru toam-nă este programată acțiunea de reabili-tare a Școlii de Arte și Meserii din Crucea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7401 secunde