Deputatul Constantin Chirilă s-a întâlnit cu apicultorii

515
Deputatul Constantin Chirilă s-a întâlnit cu apicultorii - 20120121105948-1327170951.jpg

Articole de la același autor

Deputatul Constantin Chirilă a luat parte sâmbătă la întâlnirea zonală a apicultorilor, organizată la Pavilionul Expozițional Constanța de către Asociația Apis Tomitana Dacica. La eveniment au mai participat Dana Chircă, din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ciprian Ardeleanu, președintele Asociației Apis Tomitana Dacica și aproximativ 250 de apicultori din județul Constanța.

Deputatul Constantin Chirilă a reiterat sprijinul pe care Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților îl acordă crescătorilor de albine în demersul acestora de a dezvolta acest domeniu. S-a pus accentul și pe importanța relației de colaborare dintre reprezentanții apicultorilor și cei ai legislativului, astfel încât elaborarea normelor în acest domeniu să se facă în deplină concordanță cu cerințele și nevoile celor implicați.

Scopul declarat al tuturor participanților la acest eveniment este acela de a dezvolta durabil domeniul apiculturii, pentru ca liniștea și pasiunea pe care le generează să se poată transforma într-o sursă de venit și un real motor al recunoașterii internaționale a calității produselor românești.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate de către reprezentanta Ministerului Agriculturii Ghidul de Bune Practici pentru Apicultură care a fost elaborat și care va fi distribuit gratuit către toți apicultorii, precum și normele de aplicare a Programului Național Apicol. Au fost discutate și o parte din problemele cu care se confruntă apicultorii în dezvoltarea proiectelor incluse în acest program, iar în măsura posibilităților autoritățile implicate au convenit găsirea soluțiilor optime.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9458 secunde