Deputatul Dănuț Culețu caută sprijin pentru cei care nu își mai pot plăti ratele la bănci

237
1
Deputatul Dănuț Culețu caută sprijin pentru cei care nu își mai pot plăti ratele la bănci - danutculetu3-1360862846.jpg
Situația economică precară din ultimii ani, care a lăsat pe drumuri foarte mulți oameni ce aveau rate la bănci și nu le-au mai putut plăti, a dat de gândit unor parlamentari. 

Deși există mii de cazuri cu persoane care au ajuns să fie executate silit și să fie date afară din case deoarece au rămas fără locuri de muncă și, implicit, nu și-au mai putut achita creditele la bănci, nimeni din Parlament nu a făcut nimic concret pentru a-i ajuta.

Economist de profesie și fost director de bancă, președintele partidului Forța Civică Constanța, deputatul Dănuț Culețu, a spus încă din campania electorală că, în caz că va ajunge în Parlamentul României, va încerca să găsească soluții pentru cei care nu își mai pot plăti ratele.

Au trecut două luni de la alegerile parlamentare, iar Dănuț Culețu a ajuns deputat. Așa cum a spus, el nu a uitat de promisiunea făcută.

"Am spus încă din campanie că una dintre prioritățile mele vizează inițierea unui proiect de lege privind falimentul persoanelor. Este imperios necesară o astfel de lege pentru a veni în ajutorul persoanelor care au restanțe la creditele de la bancă", a declarat Dănuț Culețu.

El a precizat că proiectul vizează cetățenii români care au contractat credite personale în vederea achiziționării de locuințe și propune în acest sens adoptarea unui proiect de lege privind protejarea cetățenilor asupra riscurilor de a pierde locuințele.

"Voi propune inițierea unei legi privind falimentul persoanelor fizice prin care să fie instituită obligația statului să intervină atunci când persoanele fizice nu mai pot să își returneze creditele, acordându-se mai întâi o perioadă de grație de doi ani, perioadă în care cetățenii vor rămâne în case fără a putea fi evacuați. Este vorba despre acei oameni care au fost buni plătitori, însă, din motive întemeiate au ajuns într-o astfel de situație", a spus Dănuț Culețu.

El a reamintit că, în momentul de față, în România, după 90 de zile de la neplata restanțelor, băncile intervin, iar oamenii sunt evacuați din locuințe.

Comentează știrea

Victor
15 februarie 2013
Toata stima !

Bravo domnule Culetu, toata stima si aprecierea pentru devotamentul pe care il dati in spijinul persoanelor afectate de criza care nu din vina lor nu isi mai pot plati ratele la banca. De asa politicieni avem nevoie , care sa sara in ajutorul populatiei la greu. Va multumim si speram sa reusiti in demersul dumneavoastra. Doamne ajuta!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3037 secunde