Deputatul Dănuț Culețu nu se dă bătut în problema prețului gigacaloriei

474
1
Deputatul Dănuț Culețu nu se dă bătut în problema prețului gigacaloriei - danutculetu1-1361724811.jpg
Președintele Organizației Județene a Forței Civice, deputatul Colegiului 9, Dănuț Culețu, a organizat, ieri, o conferință de presă în care a prezentat ultimele acțiuni pe care le-a avut, dar și proiectele pe care le are în următoarea perioadă. 

El a spus că nu se dă bătut în privința problemei care privește prețul gigacaloriei practicat la Constanța, motiv pentru care, în cursul zilei de astăzi, va adresa o întrebare ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, de la care speră să obțină un răspuns favorabil. 

"Nu este normal ceea ce se întâmplă. Există persoane care pentru un apartament cu trei camere plătesc 10 milioane de lei vechi. Vreau să adresez o întrebare ministrului Liviu Dragnea, deoarece ANRSC este în subordinea ministerului pe care îl conduce. Aș vrea să-mi spună de ce administrația centrală nu intervine atunci când tarifele la aceste servicii nu țin cont de factorii tehnico-economici, ci doar de interesul politic, discriminând în multe cazuri producătorul și consumatorul și favorizând transportatorul și furnizorul. Sunt deputat în Constanța și sunt preocupat de interesul beneficiarilor serviciilor CET și RADET Constanța. Costul gigacaloriei a devenit insuportabil pentru constănțeni, fiind printre cele mai ridicate din țară, generând incapacitatea de plată la foarte mulți beneficiari, cu repercusiuni în lanț asupra RADET, CET, RAJA", a spus Dănuț Culețu. 

El a mai precizat că dorește să i se răspundă la mai multe întrebări, în cadrul cărora să i se spună care sunt criteriile în baza cărora se stabilesc prețurile de utilitate publică în general și al gigacaloriei în special. 

Totodată, Culețu speră să afle câte intervenții au avut membrii din Comitetul de Reglementare legat de raportul dintre tariful fixat și profitul realizat. 

Pe de altă parte, Dănuț Culețu a spus că va solicita să i se pună la dispoziție structura costurilor și, respectiv, bugetul de venituri și cheltuieli complet al RADET Constanța pe ultimii trei ani și tarifele aprobate pe cei trei ani. Mai mult, în scopul realizării transparenței pentru beneficiarul serviciilor de utilitate publică, Culețu solicită ca toate bugetele de venituri și cheltuieli cât și tarifele acestor unități să fie publicate pe site-ul acestora. 

Vizavi de proiectele pe care le are în lucru în următoarea perioadă, deputatul Dănuț Culețu a spus că intenționează să organizeze o dezbatere cu privire la prețul taxei de habitat, dar și o întâlnire cu firmele de crewing pentru a se găsi soluții de ajutorare a cadeților. 

Comentează știrea

cetatenii
25 februarie 2013
sa se termine odata acest cosmar numit radet

buna idee! cu publicarea pe site,cred ca oricum informatiile privind bugetul se incadreaza la innformatii publice cf. LEgii transparentei in administratie ..sa se termine odata acest cosmar numit radet

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3846 secunde