Deputatul Dănuț Culețu vine în ajutorul restanțierilor la bănci

294
2
Deputatul Dănuț Culețu vine  în ajutorul restanțierilor la bănci - danutculetu5-1369836421.jpg
Președintele Partidului Forța Civică, filiala Constanța, deputatul Dănuț Culețu a înaintat, ieri, spre dezbatere în Parlament, "Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenței", în sensul unor prevederi exprese privind insolvența persoanelor fizice.

Deputatul Dănuț Culețu își onorează astfel promisiunea făcută în campania electorală, proiectul de lege reprezentând una dintre prioritățile mandatului său.

"O astfel de lege este imperios necesară pentru a veni în ajutorul celor care, de bună credință fiind și independent de voința lor, au restanțe la credite. Legislația actuală permite creditorilor urmărirea debitorilor persoane fizice pentru sumele datorate până la sfârșitul vieții, fără a exista o garanție clară de recuperare a prejudiciului. Consider că se impune stabilirea unui echilibru real între necesitatea creditorilor de a-și recupera datoriile și impo-sibilitatea debitorului persoană fizică de a le achita, având în vedere că nimeni nu poate lua mai mult decât există.

Inițiativa conține și măsuri clare de protecție a debitorilor, care permit asigurarea unei existențe minimale a celor care, independent de voința lor, ajung să fie executați, fără să se țină cont că nu sunt direct responsabili pentru situația de supraîndatorare", a declarat depu-tatul Dănuț Culețu.

Economist de profesie și fost director de bancă, Culețu a mai spus că situația economică precară din ultimii ani a lăsat pe drumuri foarte mulți oameni ce aveau rate la bănci și nu le-au mai putut plăti, motiv pentru care s-a gândit la acest proiect de lege pentru a veni în ajutorul celor care au ajuns în situații neprevăzute și nu și-au mai putut achita datoriile.

"Am spus încă din campanie că una dintre prioritățile mele vizează inițierea unui proiect de lege privind falimentul persoanelor. Este imperios necesară o astfel de lege pentru a veni în ajutorul persoa-nelor care au restanțe la creditele de la bancă", a mai explicat parlamentarul.

El a precizat că proiectul vizează cetățenii români care au contractat credite personale în vederea achiziționării de locuințe și propune în acest sens adoptarea unui proiect de lege privind protejarea cetățenilor asupra riscurilor de a pierde locuințele.

"Proiectul prevede inițierea unei legi privind falimentul persoanelor fizice prin care să fie instituită obligația statului să intervină atunci când persoanele fizice nu mai pot să își returneze creditele, acor-dându-se mai întâi o perioadă de grație de doi ani, perioadă în care cetățenii vor rămâne în case fără a putea fi evacuați. Este vorba despre acei oameni care au fost buni plătitori, însă, din motive întemeiate au ajuns într-o astfel de situație", a spus Dănuț Culețu.

El a reamintit că, în momentul de față, în România, după 90 de zile de la neplata restanțelor, băncile intervin, iar oamenii sunt evacuați din locuințe. 

Comentează știrea

Gigi
30 mai 2013
.....

Toata si stima si tot respectul domnule Culetu ! Va rugam sa continuati demersurile pt a ne ajuta in aceasta perioada dificila pentru populatia aflata in impas cu Bancile . (din cauza crizei , disponibilizarile, lipsa locurilor de munca)

anonim
31 mai 2013
restantieri la banci

Un lucru laudabil speram sa se gindeasca si alti parlamentari nu numai cind vin alegerile sa aiba nevoie de noi oamenii de rind.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4191 secunde