Deputatul Florin Gheorghe face bilanțul guvernării USL

212
1
Deputatul Florin Gheorghe face bilanțul guvernării USL - deputulfloringheorghe-1389884724.jpg
Deputatul PDL Florin Gheorghe îi întreabă pe liderii USL dacă știu câți dintre români trăiesc mai bine de când USL a preluat guvernarea în urmă cu aproape 2 ani. 
"Domnii Ponta și Antonescu să ne comunice dacă, în afara baronilor USL și a clientelei de partid, au cunoștință de vreun român care poate declara că trăiește mai bine de când USL a venit la guvernare. De ce nu au curaj să iasă în stradă și să-i întrebe pe români? La aproape 2 ani de guvernare, USL a întors România în urmă cu mulți ani și i-a îndepărtat pe români tot mai mult de prosperitate și de statutul de cetățeni europeni. Prosperitatea USL este doar în buzunarele USL, ale membrilor de partid, care câștigă pe bandă rulantă contracte cu statul, în defavoarea banului public și prosperitatea USL mai este pentru cohortele de mii de directori plătiți cu salarii de mii și zeci de mii de euro", spune Florin Gheorghe. 
Pe scurt, parlamentarul constănțean a făcut bilanțul negativ al  guvernării USL, pe care îl sintetizează în zece puncte: 
1. Românilor și mediului de afaceri le-au fost scoși din buzunare tot mai mulți bani prin cele 35 de taxe și impozite noi sau majorate;
2. Puterea de cumpărare a populației a ajuns la un nivel mult mai mic decât în perioada diminuării salariilor publice cu 25%;
3. Toate privatizările demarate și guvernate de USL au fost un eșec major;
4. 1 milion de locuri de muncă s-au transformat în zeci de mii de șomeri, mai mulți chiar decât în plină criză economică;
5. Instituțiile statului de drept au fost slăbite puternic, iar România este percepută de partenerii externi ca o țară cu risc major; 
6. Creșterea economică sub USL stă în marja de eroare a statisticii, dependentă doar de producția agricolă; zeci de firme se închid zilnic de când USL a venit la guvernare!
7. Descentralizarea și reorganizarea administrativă a USL s-a transformat în baronizarea și feudalizarea României;
8. Singurele fonduri europene absorbite de România sunt doar cele contractate sub Guvernul Boc! Sub USL nu s-a contractat 1 euro din bugetul european 2007-2013 iar, pentru perioada 2014-2020, USL a făcut România de râs în fața UE prin incompetența de a scrie măcar documentul cadru. 
9. USL și-a schimbat deviza din campanie: din "dreptate până la capăt" în "USL - zid în jurul penalilor din pușcării și din afara lor". USL a dat țării Guvernul și Parlamentul cu cei mai mulți condamnați penal. 
10.  USL a distrus toate eforturile de reformă și modernizare a statului făcute de români în domeniul educației, sănătății, reformei justiției, prestațiilor sociale, pensiilor speciale, stabilității prețurilor, disciplinei fiscale și luptei împotriva evaziunii fiscale.




Comentează știrea

Hanibal
17 ianuarie 2014
acta non verba

Interesant mod de a analiza situatia.Ca este rea o stim si o simtim toti, nu trebuie sa ne-o spuna dl Florinel. La fel ca dl deputat ne putem intreba si noi de ce nu are PDL curajul sa iasa in strada si sa ia USL la intrebari,ba chiar sa-l alunge de la guvernare,folosind aceleasi metode pe care le-a folosit USL pentru a prelua puterea.In treacat fie spus ,USL n-a castigat pentru ca a fost sau este puternic , ci pentru ca PDL a fost si este slab si n-a stiut sa-si tina aliatii aproape.Cat despre prosperitate, s-o lasam moarta. De prosperitate s-au bucurat anumiti membri din toate partidele in masura si proportional cu durata de guvernare majoritatea avand parte doar de somaj si impozite cat mai mari si mai multe.Dl deputat ar trebui sa stie ca doar societatile lumii occidentale sunt prospere.Partidele si guvernele nu au fost preocupate sa creeze mai intai capacitatea de a produce prosperitate care se probeaza prin asigurarea cresterii economice cel putin cinci ani consecutiv,prin realizarea economiei de piata functionale,investitii masive si asigurarea unui nivel de trai corespunzator pentru cetateni.Cele 10 cauze expuse - si nu doar acestea - se datoreaza incapacitatii tuturor partidelor si guverantilor, clasei politicianiste preocupate doar de chiverniseala, precum,si nu in ultimul rand,celor care i-au adus la putere prin votul lor pe cei vinovati de actuala stare de lucruri.Dle Florin,cei care v-au votat vor actiuni si rezultate concrete nu vorbe.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4346 secunde