După Constanța

Deputatul Gelil Eserghep vrea să dea Mangaliei și Năvodariului acțiuni în port

1037

Articole de la același autor

Deputatul PRM Gelil Eserghep este de părere că Primăriile Mangalia și Năvodari au aceleași drepturi ca și administrația locală constănțeană de a deveni acționari la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța.
Eserghep a făcut lobby, încă de la început, la nivelul grupului său, pentru promovarea proiectului legislativ prin care 20% din acțiunile Portului Constanța să treacă la primăria tomitană și este mulțumit că administrația locală va beneficia de toate facilitățile, în special cele de natură financiară, în acest sens. În același timp, însă, parlamentarul constănțean recunoaște că de aceleași avantaje ar trebui să beneficieze și administrațiile locale, implicit locuitorii, din Mangalia și Năvodari.
De fapt, proiectul legislativ care a devenit lege de curând, prevedea într-o primă fază ca 49% din acțiunile portului să fie trecute în administrarea consiliilor locale Constanța, Mangalia și Năvodari. Potrivit respectivului proiect la care a fost semnatar și Eserghep, Constanța ar fi trebuit să primească 40 de procente, Mangalia, 6%, iar Năvodariul - 3% din acțiunile CNAPMC. Proiectul, în această fază, a fost retras însă, el fiind inițiat ulterior numai de deputații PSD de Constanța și fiind întocmit doar în favoarea Primăriei Constanța, municipiul Mangalia și orașul Năvodari fiind tăiate de la împărțeală.
Deputatul PRM de Constanța susține acum că și în ceea ce privește Mangalia și Năvodari ar trebui întocmit un proiect legislativ similar, astfel încât să se repare inechitatea actuală. "Nu trebuie să aibă vreo importanță faptul că primarul Constanței este pesedist iar ceilalți doi sunt democrați. Aspectul politic nu este o scuză, dar, din păcate, aceasta este o caracteristică a României și din cauza asta, cu astfel de abordări, scârbim noi poporul și îi îndepărtăm de viața politică. Eu sunt sigur că prin trecerea unei părți din acțiuni de la CNAPMC la primărie, constănțenii vor avea de câștigat mai ales la capitolul taxe și impozite. Veniturile obținute de administrație din noua sursă vor permite reducerea unor dări. Așa că, nu văd de ce nu ar beneficia de aceste avantaje și locuitorii din Năvodari și Mangalia", a declarat pentru "Cuget Liber" Eserghep. Deputatul a mai adăugat că intenționează să le propună colegilor parlamentari democrați să inițieze un proiect de lege pentru trecerea unor acțiuni ale CNAPMC și în administrarea Consiliilor Locale din Mangalia și Năvodari, asigurându-i de susținerea sa. "Voi semna și eu alături de ceilalți inițiatori și voi face lobby și pentru acest proiect, ca și pentru cel privitor la Constanța, în grupul meu", a mai adăugat deputatul. Eserghep îi îndeamnă, totodată, și pe reprezentanții administrațiilor locale din Mangalia și Năvodari să facă demersurile necesare pentru demararea acestui proiect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8138 secunde