Deputatul George Vișan, prezent la Tirana. DANUBIUS-RI, cercetare românească la nivel european

149
Deputatul PSD George Vișan participă, la Tirana, la cea de-a 49-a întrunire a Comitetului Economic, Comercial, Tehnologic și de Mediu din cadrul Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (PABSEC).

Tema principală a agendei de lucru vizează dezvoltarea sistemelor naționale de inovație în statele membre ale Organizației Cooperării Economice a Mării Negre.

PABSEC pune accent pe importanța politicilor de inovație și subliniază că acestea constituie o direcție prioritară a Organizației Cooperării Economice a Mării Negre, prin crearea de mecanisme și infrastructură instituționale eficiente, astfel încât, din punct de vedere strategic, să fie atins scopul principal, o economie inovatoare și orientată socialmente.

În discursul său, deputatul George Vișan a vorbit despre Danubius-RI, Centrul Internațional pentru Cercetări Avansate în Sistemele Fluviu-Mare.

"DANUBIUS-RI va fi centrul de distribuție al infrastructurii de cercetare care adună la un loc expertiză de top la nivel mondial și furnizează o gamă largă de sisteme fluviu-mare, facilități și experiență în domeniu, armonizează informația și devine o platformă pentru studiu interdisciplinar. Astfel, prin educație si formare, va furniza răspunsuri la întrebările pe care le avem cu privire la managementul sustenabil și protecția mediului înconjurător. Infrastructura de cercetare va cuprinde un Hub și un Centru de Date, ambele situate în România, un Birou de Transfer Tehnologic în Irlanda și mai multe centre de expertiză și situri natural pentru observare (Supersites) peste tot în Europa. Hubul românesc va oferi leadership, coordonare, dar și capacități cheie științifice, educaționale și analitice. De asemenea, DANUBIUS-RI va aplica pentru a fi desemnat ERIC (Consorțiu European pentru Infrastructura de Cercetare)", a declarat deputatul George Vișan.

Reamintim că George Vișan este membru al delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3995 secunde