Deputatul Maria Stavrositu a pus o vorbă bună la ministrul Funeriu

631
Deputatul PDL Maria Stavrositu a participat alături de ministrul Educației, Cercetării, Sportului și Tineretului Daniel Funeriu la o întâlnire cu cadrele didactice de la Universitatea Maritimă Constanța.
La această întâlnire s-au abordat câteva probleme specifice învățământului universitar, cel mai important fiind acela al modului în care s-au clasificat universitățile.
Rectorul UMC Cornel Panait a făcut o prezentare a universității, a modului de organizare și de implementare a legii educației, a laboratoarelor centrului de învățământ superior.
La rândul lui, ministrul Funeriu a identificat răspunsurile la aceste probleme în noua Lege a Educației, explicând în amănunt modul de soluționare a acestora.
Totodată, Maria Stavrositu și-a reiterat solicitarea către Guvern, de a susține finalizarea a două obiective importante pentru învățământul universitar dar și necesitatea construirii sălilor de sport pe lângă unitățile școlare din municipiul Constanța, acolo unde acestea nu există. În ceea ce privește cele două obiective, parlamentarul Maria Stavrositu a făcut referire la structurile neterminate aparținând Universității Ovidius cu destinație de complex sportiv (sala sport și bazin olimpic) și săli de curs, precum și căminul de studenți la standarde europene al Universității Maritime.
La final, ministrul Daniel Funeriu și-a luat angajamentul de a căuta resurse pentru finalizarea acestor obiective atât de importante pentru tinerii constănțeni.
Un alt subiect important care a fost discutat în cadrul întâlnirii a fost acela a promovării competenței și a calității în rândul cadrelor didactice și a managementului în învățământul preuniversitar și universitar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0447 secunde