Deputatul Marian Cruşoveanu, despre Castrul Roman de la Ovidiu: „Este un monument impresionant”

2042
Deputatul Marian Cruşoveanu, despre Castrul Roman de la Ovidiu: „Este un monument impresionant” - fond-crusoveanu-castru-1689006322.jpg

Articole de la același autor

Specialiştii spun că istoria nu va muri niciodată şi acest lucru chiar este adevărat pentru că dacă urmărim cu atenţie ceea ce s-a întâmplat de-a lungul timpului, vom observa că au existat evenimente istorice care vor rămâne scrise pentru totdeauna. O anumită perioadă de acest gen a fost şi cea în care Imperiul Roman deţinea adevărata putere şi ducea războaie grele cu fel de fel de popoare.


În acest sens, acum, în zilele noastre, multă lume face tot posibilul pentru a menţine la viaţă aceste evenimente istorice, şi cum ar putea să se întâmple altfel acest lucru, decât prin menţinerea într-o formă bună a monumentelor istorice.


Un astfel de exemplu s-a întâmplat recent în oraşul Ovidiu, acolo unde primarul George Scupra, cu ajutorul întregii administraţii locale, dar şi cu ajutorul unor fonduri europene, a inaugurat la finalul săptămânii trecute un Castru Roman.


Este un monument impresionat despre care ne-a vorbit mai pe larg secretarul general al organizaţiei PNL Constanţa, deputatul Marian Cruşoveanu.


„În primul rând, vreau să felicită încă o dată administraţia locală din Ovidiu pentru acest proiect minunat. Primarul George Scupra a avut un rol extrem de important în construirea acestui Castru. Orice sumă de bani investiţi în monumentele istorice este foarte importantă. Este o modalitate de a arăta că ne pasă de valorile noastre şi un mod de a păstra şi a promova tot ceea ce înseamnă moştenirea noastră culturală. Este o dovadă că fondurile europene pot fi folosite într-un mod eficient pentru conservarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural al judeţului Constanţa. Sper ca acest exemplu de succes să inspire şi alte comunităţi să investească în acest domeniu. 


Eu cred că implicarea în astfel de proiecte reprezintă o formă de respect pe care trebuie să o arătăm pentru istoria noastră. Atât timp cât aceste proiecte, nu tocmai uşoare, includ specialişti care să readucă la viaţă istoria, ar trebui să fie motivant pentru noi şi să ne mândrim cu istoria noastră. Este vorba despre un Castru Roman cu patru turnuri care este destul de rar în istorie. Ca şi rol pe care îl avea acest Castru Roman în acea zonă a fost acela de a proteja apeductul de acolo. Pentru că din zona Ovidiu se transporta apă către zona Tomisului, datorită calităţii apei care era una foarte bună”, a declarat deputatul Marian Cruşoveanu.


Parlamentarul este de părere că toţi profesorii de istorie ar trebui să îi îndrume pe elevi către acest Castru Roman şi să le arate o faţă importantă a istoriei.


„Dacă mă întrebaţi pe mine, primul lucru pe care ar trebui să îl facă un profesor de istorie atunci când ţine primul curs la această materie, ar trebui să îi ducă pe copii într-un muzeu. Ar trebui să îi ducă în acest Castru la Ovidiu. Ar fi un gest frumos şi de respect prin care un profesor poate insufla mai multă dorinţă copiilor spre a cunoaşte istoria. Până la urmă despre asta este istoria. 


Trebuie să învăţăm despre importanţa evenimentelor istorice din trecut. Odată cu această ocazie, am putea spune că întreaga hartă a monumentelor istorice din judeţul Constanţa a fost îmbogăţită cu încă un obiectiv. Este un obiectiv de excepţie, de-a dreptul impresionant”, a mai spus Marian Cruşoveanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2241 secunde