Deputatul PP-DD Răzvan Condurățeanu solicită creșterea salariului minim pe economie

304
Deputatul PP-DD Răzvan Condurățeanu solicită creșterea salariului minim pe economie - razvancondurateanuppdd2-1364409091.jpg
În decurs de numai o lună, deputatul PP-DD Răzvan Condurățeanu, membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială, a depus la Camera Deputaților două inițiative legislative și a pregătit alte două ce urmează a fi supuse atenției în această săptămână, toate vizând principalele grupuri sociale vulnerabile - copiii, bătrânii și șomerii, precum și salariații care trăiesc din salariul minim pe economie. 
Prima inițiativă legislativă a fost depusă la sfârșitul lunii februarie și vizează modificarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, ceea ce ar avea drept consecință creșterea cu 20% a sumei lunare cuvenite pentru creșterea copilului.
A urmat inițiativa legată de Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, deputatul Răzvan Condurățeanu atrăgând atenția asupra a două aspecte. 
"Pe de o parte, prevederile cu consecințe vizibile în majorarea pensiilor, nu au fost aplicate niciodată de la adoptarea legii în 2010 și până în prezent. Cea de-a doua face referire la faptul că, o dată cu apariția OUG 1/2013, modalitatea de calcul a valorii punctului de pensie se schimbă radical, în defavoarea beneficiarilor săi, pensionarii.  Astfel, prin OUG 1/2013, baza de calcul a valorii punctului de pensie a fost schimbată radical prin înlocuirea indicelui ratei inflației cu rata medie anuală a inflației. Primul indice exprimă nivelul de creștere a prețurilor pe piața românească după 12 luni, iar cel de-al doilea măsoară creșterea medie a prețurilor dintr-un an față de media acestora din anul precedent", a spus Răzvan Condurățeanu.
El a mai precizat că, având în vedere toate acestea, noua modalitate de calcul reglementată prin OUG 1/2013, este evident în defavoarea beneficiarilor săi, motiv pentru care consideră că cele circa șase milioane de pensionari merită respect și solicită revenirea la modalitatea de calcul anterioară, adică cea prevăzută în Legea 263/2010, art. 102, alin. 2 și 6. 
Pentru această săptămână, deputatul Răzvan Condurățeanu a anunțat că a pregătit două noi inițiative legislative. Mai exact, una pentru creșterea salariului minim pe economie și alta care vizează modificarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.815 secunde