În probleme ortopedice

Spitalul Județean sau Spitalul de Ortopedie din Eforie? Unde aveți mai mare încredere să vă operați?

1496
12
În contextul în care la Spitalul de Ortopedie Traumatologie și Recuperare Medicală de la Eforie pereții clădirilor stau să cadă, aparatura utilizată este extrem de deteriorată, în unele cazuri lipsind cu desăvârșire, la Spitalul Jude-țean Constanța, în secția cu aceeași trimitere, conducerea spitalului sărbătorește cu surle și trâmbițe, un an de la modernizarea de milioane de euro. 

Aceeași secție, spitale diferite

Secția de ortopedie-traumatologie a Spitalului Județean Constanța, încă de la intrare, secția te întâmpină cu un aer modern, de spital european, în care totul sclipește a nou: holuri, saloane, aparatură de ultimă generație, bloc operator reabilitat după standardele spitalului Floreasca din Capitală. O investiție de milioane…de euro, de care managerul Spitalului Județean este mândru.

"Sărbătorim împlinirea primului an de la modernizarea secției de ortopedie-traumatologie din cadrul spitalului și vreau sa spun că suntem foarte mândri de această realizare. Am adus medici de la Floreasca și sperăm că vom putea să ne ocupăm de cât mai multe cazuri. Este o secție în care s-au băgat într-adevăr milioane de euro, dar acesta este un spital regional", a declarat managerul spitalului, Dănuț Căpățână.

Șeful secției, doctorul Alexandru Șerban, a declarat că medicii nu au venit aici pentru salarii, ci pentru condițiile din secție, dar și pentru faptul că fiecare medic a primit câte o locuință pentru a putea sta la Constanța. "Salariile nu sunt mai mari decât la Floreasca, șpaga e mai mică, dar am venit cu toții pentru condițiile din spital. Fiecare medic a primit câte o locuință pentru a putea rămâne aici, și putem să spunem că suntem foarte mulțumiți. Nu știu ce se face în alte spitale, dar vă asigur că aici se fac operații dintre cele mai dificile", a declarat medicul Alexandru Șerban.

Schimbăm macazul și ne îndreptăm către Spitalul de Ortopedie de la Eforie: clădiri vechi, saloane fără încălzire și apă caldă, pereți de pe care cade zilnic tencuiala și o bază de recuperare cu bazine …goale. Totul e lăsat de izbeliște, cu excepția cabinetelor în care se regăsește aparatura medicală în care au investit medicii spitalului din bani proprii. " Ne descurcăm în niște condiții extrem de grele, însă acest lucru nu ne-a împiedicat niciodată să ne facem treaba și să tratăm cu succes pacienții", a explicat medicul Toma Cucu, specialist ortopedie - traumatologie în cadrul S. O.T.R.M

Secția modernă nu are bază de recuperare

Deși secția de ortopedie din Spitalul Județean funcționează la standarde înalte, iar conducerea spitalului susține că nu lipsește nimic pentru ca pacienții să fie tratați corespunzător, baza de recuperare lipsește. Astfel că, pacienții operați în secția de la Constanța, ghiftuită de aparatură medicală de ultimă oră, pacienții se recuperează tocmai la…Eforie, la Spitalul de Ortopedie!

"Etapa de recuperare este cea mai importantă. Este etapa pe care pacienții trebuie să o urmeze pentru a se reface așa cum trebuie și pentru a reduce timpul de vindecare. Pentru că deocamdată nu avem și o bază de recuperare în cadrul sec-ției din spital, îi trimitem la Eforie. De aceea, în viitor ne dorim să înfiin-țăm acolo o bază de recuperare modernă, în care să-și poată continua recuperarea", a completat managerul Dănuț Căpățână.

La Eforie, deși aparatele de recuperare scârțâie din cauza uzurii, baza de recuperare, ca și spitalul sunt pline ochi de pacienți care se declară extrem de mulțumiți de rezultate, dar mai ales de medici.

"Nu avem decât cuvinte de laudă. Eu am fost operat la mână inițial, am ajuns la spital în Constanța și m-au operat acolo. Mi-au pus grefă de os de la piciorul drept, însă am pățit necazul să îmi rup piciorul de la care au luat grefa la ceva timp și să fiu nevoit să fac recuperare. Am ajuns aici, la Eforie și după ce am făcut mai multe investigații, printre care și radiografii, am primit o veste care m-a șocat: osul nu a fost pus la loc cum trebuie! Sper să nu am nevoie de operație și la picior, dar dacă e așa, cu siguranță aleg să vin la Eforie!", ne-a declarat Adrian Dumitru, unul din pacienți.

"Spitalul de la Eforie e ca Cenușăreasa!"

Medicii spitalului de la Eforie susțin că această instituție a fost pur și simplu uitată și neglijată, în timp de autorități. Ei declară deschis, că niciodată nu vor contesta valoarea medicală și profesională a medicilor care lucrează în spital la Constanța, însă se simt nedreptățiți de felul cum se fac investițiile. "Spitalul de la Eforie este ca și Cenușăreasa. Aici nu s-au făcut investiții de nici un fel, în schimb, la Constanța investițiile sunt uriașe. Nu se poate trece atât de ușor peste toate realizările de aici, care au fost făcute pentru miile de pacienți pe care i-am tratat", a declarat medicul Toma Cucu, specialist ortopedie - traumatologie în cadrul S.O.T.R.M.

Fie că vorbim de Spitalul Județean, fie că vorbim de Spitalul din Eforie, situația nu poate fi conturată decât de răspunsul pacienților, care nu mint și nu laudă fără o motivație puternică. Ei sunt singura dovadă vie, care poate înclina balanța către ceea ce înseamnă un act medical de succes. 

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
grig
28 martie 2013
evident Eforie

doar sa fiu dobitoc sa ma las operat de medicii adusi la C-ta pe criterii de apartenenta politica.

Radu
28 martie 2013
Spitalul de ortopedie

Ca ziaristi buni ce sunteti ar trebui sa va documentati mai bine. Spitalul de ortopedie din Eforie este celebru de mai multi ani. Doctorii de acolo reparau ce stricau doctorii de la ortopedie din C-ta si chiar din tara. In ciuda conditiilor de acolo, personalul (doctori si asistente) este mult deasupra personalului din spitalul din C-ta - si dpv. uman si profesional. Dar interesele politice (stie toata lumea cine) au fost inaintea interesului cetateanului.

mihai
28 martie 2013
eforie

sunt mult mai buni medicii la eforie. oricum, dintre toate ziarele din constanta, care au inghitit pe nerasuflate toate rahaturile aruncate de sefii spitalului judetean, voi ati fost singurii care ati stiut cum sa puneti corect problema. Adica unii sunt cu dotarile de milioane de euro iar altii cu munca exceptionala si miile de pacienti multumiti. felicitari pentru abordare

DEEA
28 martie 2013
normal EFORIE

nici nu se pune in discutie-EFORIE.daca nu ajungeam acolo riscam sa raman fara un picior,dupa un accident.

mishu
28 martie 2013
buna comparatie

cine stie sa spuna si cat e spaga la Judetean... ca doar se lauda domnul dr. ca spaga e mai mica la constanta. Un mare plus pentru Eforie. Doctori devotati, sufletisti dar mai presus de toate extraordinari profesionisti.

pacient
28 martie 2013
ofticatii din judetean

de ce s-a adus medici de la bucuresti? ce erau nu sunt buni?i-au scuipat din jud ca pe niste masele stricate Echipa din buc. stau in locuinte moca si lux nu platesc nimic 19 persoane,spaga o cer trepadusii destul de mare -asist noastre nu erau competente?milioane de euro a costat modernizarea? cati au spalati din ei?Capatana a zis la tv ca darama spitalul si face altul (privat) cu piscine si vile -ei vor sa inchida la eforie intr-un timp f scurt ca nerentabil ,motive vor fi destule(faceti poze cat mai este spitalul va-l veti vedea poze de arhiva

c. neagoe
28 martie 2013
Sunt stupefiat !

Nu credeam ca un medic spune astfel de aberatii ! SPAGA este mai mica ! Iarta-l doamne ! Oare nu era normal ca la judetean, sa fie adusi medici de la SOTRM si nu le mai dam locuinte moca , nu le plateam chirii , intretineri etc. In plus cei de la SOTRM nu sunt obisnuiti cu "spaga" , cum sunt adusii .

ion
28 martie 2013
sp eforie

IN PRIMUL RAND SUNT OAMENI MEDICII DE LA EFORIE IN A DOILEA RAND MEDICI CU DE-O VALOARE SUPERIOARA CELOR DIN SP JUDETEAN , AUTORITATILE CONSTANTENE SUNT O HAITA DE HOTI CARE URMARESC SA DISTRUGA UN SPITAL RENUMIT IN LOC SA--L MODERNIZEZE ..........RUSINE CONSTANTINESCULE ,,, DAR AI TU OARE ASA CEVA???

robert
28 martie 2013
Constanta-criterii de gasca si golanie politica

si mai elocvent lucru este numarul pacientilor din tara ce ocolesc "profesionistii" Bucurestiului si ai Constantei si se trateaza la Eforie.

Constantinescu
28 martie 2013
SOTERM

Spitalul din Eforie este de departe este cel mai bun din tara .Cad pereti , tencuieli ,instalatii sanitare etc .Asa este ,o stie toata tara . Toate se intimpla din cauza politicienilor nostri de doi bani ,care se lupta pt. terenul de acolo .Hoti ordinari.Onoare si cinste absolut tuturor celor care lucreaza acolo .

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2725 secunde