A DAT DUMNEZEU! POLICLINICA 2 din Constanța intră în REABILITARE

1766
1
A DAT DUMNEZEU! POLICLINICA 2 din Constanța intră în REABILITARE - policlinica2inrenovare5-1364237242.jpg

Articole de la același autor

După douăzeci de ani de când nu s-a mai realizat nicio schimbare și nu a mai fost făcută nicio reparație, Policlinica 2 a Spitalului Județean Constanța a intrat într-un program de reabilitare. Proiectul vizează reconstrucția unei părți grav afectate din clădire, reabilitarea termică și electrică, dar și schimbarea fațadelor clădirii. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, iar o parte din fonduri sunt de la CJC.

Clădirea avea nevoie de reabilitare

În condițiile în care o parte din clădire stătea să cadă, reabilitarea propune o serie de investiții pentru a reface atât spațiile destinate cabinetelor medicale, cât și o parte din structura clădirii. Conform proiectului, până în luna august ar trebui finalizate lucrările de reabilitare a clădirii. "Reabilitarea ambulatoriului a început în toamna lui 2012 și se va finaliza în luna august a acestui an. După cum ați văzut deja, prima etapă a vizat demolarea casei scării și a liftului, parte a clădirii care era în pericol de cădere, mai ales că turnul liftului era înclinat.

La această porțiune se va reface practic tot, începând de la fundație. Următorul pas este refacerea subsolului tehnic, adică refacerea acestuia, schimbarea țevilor, a sistemului de încălzire prin instalarea a trei centrale pe gaze, fapt pentru care vom înceta și contractul cu RADET.

Apoi, se va trece la reabilitarea spațiilor comune, adică a holurilor și a instalațiilor sanitare, iar în ceea ce privește cabinetele medicale, se va reface zugrăveala și sistemul electric.

Pentru că în Policlinică sunt și cabinete medicale care practic nu aparțin Spitalului Județean, ci sunt închiriate de medici, reabilitarea

nu se va face decât cu contribuția acestora. Cât privește Spitalul Județean, adică beneficiarul, nu in-vestește niciun ban în acest pro-iect", a explicat pentru Cuget Liber, directorul administrativ al Spitalului Județean Constanța, Renato Cristea.

Directorul precizează că proiectul a fost realizat astfel încât să se păstreze atât arhitectura, cât și structura inițială a clădirii. "Reabilitarea va fi realizată conform autorizației de construcție care nu prevede schimbări majore în construcția noului turn".

Reabilitarea din fonduri europene

Reabilitarea Policlinicii 2 se realizează prin Programul Operațional Regional 2007-2013 cu fonduri europene, accesate prin contractul "Consultanță în managementul execuției lucrărilor din proiectul Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea și echiparea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța - Policlinica 2", de către Consiliul Județean Constanța. 


Ambulatoriul va fi dotat cu aparatură nouă

După ce se vor încheia etapele de reconstrucție și reabilitare a clădirii, va începe reorganizarea și dotarea cabinetelor cu aparatură medicală modernă.

Purtătorul de cuvânt al CJC a explicat că obiectivul acestui proiect vizează și dotarea cu aparatură medicală modernă pentru a crește calitatea actului medical.

De asemenea, vor fi reorganizate o serie de spații nefolosite în scopul amenajării unei noi recepții și a unui laborator de analize medicale. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei, iar o parte din această sumă va fi suportată de CJC.



Comentează știrea

FONDURI UE
26 martie 2013
FONDURI UE

2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3631 secunde