Deputatul Stelian Ion, de la USR, avertisment public: "Nu mai tăiați nejustificat copacii!"

1134
Deputatul Stelian Ion, de la USR, avertisment public:

Articole de la același autor

Parlamentarul constănțean Stelian Ion, de la USR, a lansat miercuri, 15 aprilie, un avertisment public în care atrage atenția celor responsabili să nu mai măcelărească nejustificat copacii și i-a îndemnat pe cei care observă astfel de acțiuni să-i sesizeze asemenea fapte.

"Lansez un avertisment public către firmele care prestează activități de tăiere și toaletare a arborilor și către reprezentanții Primăriei Constanța: în cazul în care se mai taie nejustificat vreun arbore, sau se mai ciuntește vreun copac în această perioadă de instalare a vegetației, când aceste operațiuni sunt strict interzise, voi formula personal plângere penală împotriva firmelor și a celor care au dat avizele pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere", a transmis deputatul Stelian Ion prin intermediul unui comunicat de presă.



El a mai adăugat că, de asemenea, va sesiza Curtea de Conturi pentru a se verifica dacă tăierile de pe hârtie, consemnate în situațiile de plată care stau la baza decontării, se potrivesc cu situația din teren.


"Ori de câte ori se taie sau se ciuntește vreun arbore în Constanța, intră mulți bani în buzunarul unui pesedist. Știm cu toții cine a înființat firma Pomacost și faptul că firma Sport Turism aparține unui pesedist, fost consilier județean. Cu cât taie mai mulți arbori, cu atât le intră în cont mai mulți bani. Cu cât arborii ciuntiți sunt mai mari, cu atât suma primită din bugetul primăriei de acești drujbari este mai mare. Fac un apel către constănțeni să îmi sesizeze toate tăierile de arbori pe care le observă în această perioadă pentru a putea centraliza aceste informații și a face demersurile în justiție. Săptămâna viitoare voi propune consilierilor locali adoptarea unui regulament privind activitățile de tăiere, transport și valorificare a lemnului rezultat din spațiile verzi care să respecte legislația și bunele practici în materie. Așa nu se mai poate! În ritmul ăsta rămânem înconjurați numai de betoane, fără aer curat, fără umbră și fără filtre bactericide naturale", a mai spus deputatul Stelian Ion, de la USR Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3574 secunde