USR: "Amânare după amânare la legea privind desființarea pensiilor speciale"

397
USR:
Uniunea Salvați România (USR) precizează că judecătorii Curții Constituționale amână să se pronunțe în privința proiectului de lege de desființare a pensiilor speciale și că sesizarea a fost împinsă pentru data de 6 mai, în contextul stării de urgență.

"Cu chiu, cu vai, de abia în ianuarie 2020, Parlamentul a votat un proiect de lege de desființare a pensiilor speciale, dar nu înainte ca PSD și PNL să accepte introducerea în text a unor prevederi cu mari șanse să fie contrare Constituției. Previzibil, Avocatul Poporului și Înalta Curtea de Casație și Justiție au atacat imediat proiectul la CCR. De atunci, așteptăm și tot așteptăm, pentru că judecătorii CCR decid amânare după amânare, invocând starea de urgență. Acum, după ultima amânare, sesizarea pe legea care ar desființa pensiile speciale a fost împinsă tocmai pe 6 mai. Și, cel mai probabil, va mai fi o amânare, pentru că starea de urgență se prelungește până pe 16 mai", scriu reprezentanții USR pe pagina de Facebook.

Mai mult, cei de la USR menționează că în acest interval beneficiarii încasează în continuare pensii de mii de euro. Totodată, USR reproșează Guvernului că nu ia măsuri în acest sens.

"Guvernul PNL preferă să nu dea OUG pentru eliminarea acestor categorii de pensii și nici nu dă semne că ia în calcul propunerea noastră de impozitare cu 90% a pensiilor speciale în plată care depășesc un anumit nivel", adaugă sursa citată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2932 secunde