Concurs Deținutul N0049. Adrian Năstase a fost "înmatriculat" la Penitenciarul Rahova

289
Deținutul N0049. Adrian Năstase a fost

Articole recomandate

Fostul premier Adrian Năstase, încarcerat la Penitenciarul Rahova, a fost "înmatriculat" cu numărul N0049 și a primit un card unde familia și apropiații aprobați pe listele de vizitare pot depune bani cu care poate vorbi la telefon și își poate cumpăra alimente.


Surse judiciare au declarat, vineri, în exlcusivitate, pentru Mediafax, că fostul premier Adrian Năstase, încarcerat recent la Spitalul penitenciarului Rahova, a fost "înmatriculat" cu numărul de deținut N0049/2012.

Potrivit surselor citate, oficialii centrului de detenție citat au transmis, vineri, instanței supreme o adresă de confirmare a incarcerării persoanei condamnate definitiv, Adrian Năstase, și "înmatricularea" acestuia cu numărul de ordine N0049/2012.

Sursele judiciare citate au explicat pentru Mediafax că procedura de numerotare a deținuților este necesară pentru acordarea cardurilor cu poza deținutului în cauză și cod de bare. Totodată acest număr mai reprezintă, potrivit surselor citate, și numărul de dosar administrativ al deținutului

Concret, fiecare deținut primește după finalizarea formelor de încarcerare un card activ, care are la bază un cont de deținut, au spus sursele citate.

Adrian Năstase a primit un astfel de card, în contul căruia familia, precum și apropiații aprobați de acesta pe listele de vizitare, pot depune sume de bani pentru fostul premier.

Cu cardul respectiv Năstase poate da telefoane din penitenciar sau poate cumpăra bunuri de la magazinul Penitenciarului Rahova.

Adrian Năstase se află în secția de terapie intensivă a Penitenciarului Spital București Rahova, într-o cameră cu două paturi și grup sanitar propriu, în care se mai află un alt deținut, au precizat, marți seară, reprezentanții penitenciarului.

La primirea în locul de detenție, fostului premier i-au fost verificate identitatea și documentele de încarcerare, după care i s-a efectuat un consult medical.

Năstase a fost apoi informat cu privire la regulamentul de ordine interioară și au fost întocmite documentele operative cu ocazia primirii în penitenciar, după care fostul premier a fost repartizat la salon, conform recomandării medicului de gardă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5227 secunde