Dezbaterea bugetului de stat a fost suspendată ieri în Comisiile parlamentare

1651
Președintele de ședință al Comisiilor reunite de buget-finanțe, Viorel Ștefan, a suspendat, ieri după-amiază, lucrările asupra bugetului de stat pe anul 2010 în urma unor dispute legate de centralizarea amendamentelor parlamentarilor.
Parlamentarii au parcurs, ieri, doar patru articole din Legea bugetului de stat pe anul 2010 și au admis un amendament propus de PNL. Astfel, forma votată de parlamentari ai PNL, PSD și cei doi reprezentanți ai UDMR prevede că se alocă, din taxa pe valoarea adăugată, 813,5 milioane lei pentru finanțarea Programului de dezvoltare a infrastructurii și a unor baze sportive din spațiul rural, care se vor repartiza pe județe și proiecte eligibile prin hotărâre a Guvernului, potrivit Ordonanței Guvernului nr.7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii și a unor baze sportive din spațiul rural, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.71/2007, cu modificările ulterioare, în funcție de stadiul fizic de realizare a obiectivelor de investiții și a vechimii sumelor solicitate și neachitate.
"Suntem în următoarea situație, conform sesizării Birourilor Permanente Reunite termenul de depunere a amendamentelor este până în seara aceasta (n.r. - ieri seară ) la ora 20.00. În același timp noi am fost sesizați să începem dezbaterile în dimineața acestei zile (n.r. - ieri), am încercat să împăcăm și capra și varza, să facem dezbateri în condițiile în care toate amendamentele încă nu au fost depuse, ele curg", a spus deputatul PSD Viorel Ștefan, care a acuzat reprezentanții PD-L din comisie că au împiedicat desfășurarea dezbaterilor. El a mai precizat că lucrările vor fi reluate în această dimineață, la ora 10.00, după centralizarea amendamentelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7117 secunde