Deputat Bogdan Huțucă:

"Dezvoltatorii imobiliari au motive să spere că datoriile impuse de ANAF vor fi amnistiate"

279

Articole de la același autor

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, vicepreședinte al Comisiei pentru Buget Finanțe și Bănci din Camera Deputaților, a spus că, marți, Comisia de specialitate din Senat a dat raport favorabil proiectului de lege pe care acesta l-a inițiat, privind anularea unor obligații fiscale pentru dezvoltatorii imobiliari.

"Am primit raport favorabil pentru propunerea legislativă privind anularea datoriilor impuse de ANAF dezvoltatorilor imobiliari. Vă reamintesc că această măsură este impusă de faptul că organele fiscale au îndrumat și asistat eronat agenții economici, permițând încadrarea greșită a veniturilor obținute de aceștia ca venituri din transferul bunurilor din patrimoniul personal. Impozitul a fost reținut de notari și nu ca venituri în urma unei activități economice. Acești contribuabili au beneficiat, ani la rând, de rambursări de TVA din partea statului, nefiind sesizați cu ocazia verificărilor cu privire la încadrarea greșită a impozitului pe venit. ANAF a perpetuat această stare de fapt oferind puncte de vedere greșite sau contradictorii", susține deputatul liberal Bogdan Huțucă.

El a mai explicat că, în cadrul acestui proiect, a fost integrată, printr-un amendament, o altă soluție (similară) pe care a inițiat-o, de această dată pentru agricultori.

"În acest caz, proiectul meu a vizat anularea obligațiilor privind TVA-ul impus contribuabililor la norma de venit. Prin contribuabili înțelegem micii agricultori care nu aveau nicio obligație pentru organizarea unor evidențe contabile. ANAF însă a ignorat rolul activ pe care l-ar fi avut în aceste cazuri (deloc puține) și s-a îndreptat spre recuperarea TVA-ului retroactiv, chiar pe perioade de cinci ani. Acest set de obligații ar scoate din activitate o bună parte a micilor agricultori din întreaga țară", a mai spus Bogdan Huțucă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5155 secunde