Din ce comisii vor face parte parlamentarii Constanței

1039
3
Din ce comisii vor face parte parlamentarii Constanței - mandateparlamentari38-1356618218.jpg
Noii deputați și senatori con-stănțeni, dar și cei din "vechea gardă" s-au fixat deja în comisiile parlamentare din care vor face parte și unde se vor face remarcați în următorii patru ani. Dacă parlamentarii mai vechi au ales să rămână loiali comisiilor în care au activat pe durata mandatelor precedente, debutanții au avut de unde alege. 

Astfel, liberalul Gheorghe Dragomir va face parte tot din Comisia pentru buget, finanțe și bănci. Cel cu care împarte Colegiul 1, deputatul PPDD, Mihai Tararache, va fi membru al Comisiei pentru industrii și servicii. Din aceeași comisie va face parte și deputatul pe Colegiul 2, liberalul Mihai Lupu. Deputatul PPDD pe colegiului 3, Andrei Răzvan Condurățeanu, va ocupa un scaun în Comisia pentru muncă și protecție socială, alături de reprezentatul PSD, deputat tot pe Colegiul 3, Cristina Dumitrache. Aflată la al doilea mandat, Dumitrache a mai activat în această comisie.

Deputatul PSD pe Colegiul 4, Radu Babuș, va activa în cadrul Comisiei pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic, unde îl va avea coleg pe liberalul Victor Manea, ales pentru funcția de deputat pe Colegiul 5 la alegerile din 9 decembrie.

În acest mandat, deputatul PSD pe Colegiul 6, Eduard Martin va fi vicepreședintele Comisiei pentru industrii și servicii.

Alesul oamenilor din Colegiul 7 la Camera Deputaților, Mircea - Titus Dobre va activa și el în Comisia pentru muncă și protecție socială.

Pesedista Manuela Mitrea a rămas membru al Comisiei pentru politică externă, comisie din care a făcut parte în toate cele trei mandate precedente și unde a ocupat funcția de vicepreședinte.

Deputatul PSD pe Colegiul 9, Re-mus Cernea, va depune propuneri legislative în Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele mino-rităților naționale. Acesta îl va avea drept coleg pe fostul prefect al județului Constanța, deputat tot pe Colegiul 9 din partea Forței Civice, Dănuț Culețu.

Pedelistul Florin Gheorghe va face parte din Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, în timp ce al doilea deputat pe Colegiul 10, reprezentantul PSD, Mădălin Voicu va ocupa funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă. Voicu a lucrat în această comisie de la începerea activității sale de parlamentar, respectiv din mandatul 1996 - 2000.

Deputații minorităților și-au ales și comisiile în care doresc să activeze. Astfel, reprezentantul UDTTMR, Amet Varol, va face parte din Comisia pentru muncă și protecție socială, iar cel al UDTR, Iusein Ibram, va face parte din două comisii, respectiv Comisia juridică, de disciplină și imunități și Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor.

În ceea ce îi privește pe senatorii constănțeni, precizăm că alesul pe Colegiul 1 din partea USL, Mircea Banias, va fi președintele Comisiei pentru privatizare și administrarea activelor statului. Fostul său coleg de partid și ce cu care Banias împarte Colegiul 1, președintele PDL, Christian Gigi Chiru va fi membru al Comisiei economice, industrii și servicii.

Fostul ministrul al Culturii, Puiu Hașotti va fi membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități, în timp ce fratele primarului Constanței, senatorul pe Colegiul 3, Alexandru Mazăre va fi membru al Comisiei pentru cultură, artă și mijloace de informare în masă.

Pesedistul Nicolae Moga va activa în Comisia pentru administrație publică, organizarea teritoriului și protecția mediului și va ocupa funcția de vicepreședinte al Biroului permanent de la Senat. Într-un final, reprezentantul PPDD pe Colegiul senatorial 4, Marian Vasiliev va face parte din două comisii: Comisia pentru cultură, artă și mijloace de informare în masă și Comisia pentru egalitatea de șanse. 

Comentează știrea

Gogu
28 decembrie 2012
Tararache Mihai

Ala cu scoala pe care o are...( doar liceul ) nu ar trebui sa faca parte din nici o comisie, el ar trebui sa fie sub aripa lui vanglelie.

Profesoara
29 decembrie 2012
oare

o, chiar a terminat liceul ? !!!

DA
30 decembrie 2012
Domnul Medelin

Medelin stie cel mai bine problemele din constanta. :) doar traieste aici printr-e constanteni.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Ion Stan NU va demisiona din Parlament!
Pagina a fost generata in 0.7513 secunde