DNA cere ÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE împotriva lui Ovidiu Silaghi. Mită de 200.000 de euro!

137
DNA cere ÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE împotriva lui Ovidiu Silaghi. Mită de 200.000 de euro! - ovidiusilaghi1374491896-1376916965.jpg

Articole recomandate

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi  a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă ÎCCJ să sesizeze Camera Deputaților pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru infracțiunea de trafic de influență în formă continuată, fapte despre care există indicii și date că ar fi fost săvârșite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor, transmite DNA.


Potrivit comunicatului, din referatul întocmit de procurori a rezultat că există indicii și date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012,  Silaghi Ovidiu Ioan, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinații din Europa, în schimbul  asigurării derulării contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA (structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor) și pentru ca plățile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil. Totodată, Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeași persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-și exercita influența asupra persoanelor cu funcții de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract și pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.


Din actele premergătoare efectuate în cauză au rezultat indicii temeinice cu privire la săvârșirea faptelor cu care a fost sesizat organul judiciar, iar pentru stabilirea corectă și completă a situației de fapt se impune efectuarea unor acte de urmărire penală.


UPDATE - Întrebat dacă știe că Ovidiu Silaghi ar fi primit o citație la DNA, Ponta a spus că nu are cunoștință de acest lucru, dar că, dacă s-a întâmplat acest lucru, probabil Silaghi va fi chemat la parchet înainte de 23 august.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1432 secunde