Doliu în politică. A murit Alexandru Sassu

477
Doliu în politică. A murit Alexandru Sassu - alexandrusassu-1632580387.jpg
Alexandru Sassu ar fi murit la spital în urma unui infarct. Ar fi avut afecțiuni cardiace.


”Alexandru Sassu, omul alături de care am fost in 1989 la Baricada de la Universitate, a murit azi dimineață, la numai 66 de ani. Fost vicepreședinte al PD și mai apoi membru PSD, Sasha a fost un om care a spus mereu lucrurilor pe nume. Și pentru această calitate l-am apreciat. Dumnezeu să îl odihnească în pace!” a scris Zară Ovidiu, pe Facebook. 


În 2020, Alexandru Sassu a anunțat că părăseşte TVR, unde fusese, timp de doi ani, producător general şi consilier al Doinei Gradea.


În ceea ce privește motivul demisiei, Sassu, care la rândul său a fost preşedinte al instituţiei în perioada 2007 – 2010, a invocat, în cererea de demisie, divergenţe cu Doina Gradea.


Politicianul a fost decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler.


Politicianul a fost vicelider și apoi lider al grupului parlamentar PD din Camera Deputaților până în anul 2003. Ca urmare a deciziei conducerii PD de a trece la o orientare politică de dreapta, Sassu a părăsit PD împreună cu Bogdan Niculescu-Duvăz și a aderat la Partidul Social Democrat. 


În legislatura 2000-2004, Alexandru Sassu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Israel, Regatul Suediei și Bulgaria. Alexandru Sassu a mai fost ministru Pentru Relația cu Parlamentul în cabinetul Radu Vasile.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3471 secunde