Două noi parcuri la Hârșova. "Vom avea mai mult verde, mai multe locuri de joacă pentru copii!"

321
Două noi parcuri la Hârșova.

Articole de la același autor

Locuitorii orașului Hârșova se vor putea bucura, cât de curând, de două noi parcuri. Acestea se vor întinde pe o suprafață mai mare de un hectar și vor avea locuri de joacă, foișoare și sistem de supraveghere video.

Aproape trei ani a durat partea birocratică pentru realizarea celor două parcuri, a precizat primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, dar, în sfârșit, în urmă cu câteva zile, a fost semnat contractul de execuție.

"Tineri, părinți, bunici, copii, toți se vor bucura de cele două parcuri pe care le vom amenaja în zona blocurilor ANL și la intersecția străzilor Cășăriei, Plantelor și Amurgului, la ieșirea spre București. Parcurile vor avea o suprafață totală de aproximativ 1,2 hectare.

Am semnat, pe 13 iulie, contractul privind executarea acestor parcuri, după o îndelungată procedură administrativă, începută încă din luna octombrie 2017", a afirmat primarul Viorel Ionescu.

Astfel, parcul de la intersecția străzilor Plantelor și Cășăriei va avea aproximativ 4.500 mp, în vreme ce viitorul loc de recreere de pe strada Cășăriei va avea o suprafață totală de 7.500 mp.

"Vor avea locuri de joacă cu pardoseală cauciucată, spații verzi cu gazon, arbuști din flora autohtonă, flori anuale și perete. Parcurile vor fi dotate cu mobilier urban, cu locuri de joacă pentru copii, bănci și coșuri de gunoi, toalete ecologice, foișor pentru jocuri statice, dar și sistem automat pentru irigarea spațiilor verzi, sistem de iluminat și supraveghere video", a precizat primarul.

XXX

Parcurile sunt realizate în cadrul proiectului cu titlul "Amenajare Spații Verzi în orașul Hârșova", finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, cu fonduri nerambursabile.

Valoarea proiectului este de 5.996.133,90 lei, din care co-finanțarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 4.926.284,39 lei, de la bugetul de stat al României 753.431,72 lei și co-finanțarea de la bugetul local al orașului Hârșova de 115.912,58 lei, reprezentând cheltuieli neeligibile. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5038 secunde