Dragomir și Hașotti au inițiat un proiect pentru protecția zonei costiere

1706
Parlamentarii constănțeni Gheorghe Dragomir și Puiu Hașotti au inițiat, săptămâna trecută, un proiect de lege privind unele măsuri de protecție și autorizare a construcțiilor în zona de coastă a Mării Negre.
Potrivit deputatului Gheorghe Dragomir, inițiativa legislativă comună s-a născut din dorința de a veni în sprijinul năvodărenilor și de a stopa construirea "Centrului de Gospodărire Deșeuri Industriale".
Propunere celor doi liberali vizează completarea Legii nr. 597/2001 privind unele măsuri de protecție și autorizare a construcțiilor în zona de coastă a Mării Negre, precum și completarea articolului 25 din Legea nr. 360/2003 privind regimul substanțelor și preparatelor chimice periculoase.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 597/2001, este interzisă autorizarea exe-cutării oricărui fel de construcții definitive sau provizorii în cadrul unei zone delimitate astfel: în direcția mării, până la 2 metri, și în direcția uscatului, pe o lățime măsurată la orizontală de 300 m. Prin inițiativa înaintată, cei doi parlamentari liberali con-stănțeni propun interzicerea construirii oricăror obiective în direcția uscatului până la o distanță de 10 kilometri.
Reamintim că, la finalul lunii februarie, Curtea de Apel Constanța a soluționat un dosar civil în care este implicat primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, și societatea comercială Ecological Center SA privind construirea unui centru de deșeuri la Năvodari. Atunci, primarul s-a văzut pus în situația de a emite către S.C Ecological Center S.A. autorizația de construire pentru acest obiectiv de investiții. Nicolae Matei a arătat în nenumărate rânduri că investiția va avea "un impact dezastruos" asupra populației și mediului din Năvodari, Corbu, Lumina, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Constanța și litoralul românesc. În plus, primarul a inițiat o petiție online și a demarat procedurile pentru organizarea unui referendum local pe 23 mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9603 secunde