Primarul Gheorghe Moldovan și-a pierdut speranța:

"Dumnezeu știe când o mai fi gata sala de sport din Albești!"

188

Articole de la același autor

Primarul comunei Albești, Gheorghe Moldovan, este supărat și, deși a bătut pe la toate ușile ca să rezolve problema, spune că nu mai are nicio speranță că sala de sport va fi terminată anul acesta. 


"Construcția a început în urmă cu trei ani și nici acum nu este gata în totalitate. Este o lucrare care nu depinde de noi, se reali-zează prin Compania Națională de Investiții. Am fost fericit atunci când au început lucrările, dar foarte dezamăgit atunci când am văzut ce întorsătură au luat. Ba au început, ba s-au oprit, iar termenele de finalizare nu au fost niciodată respectate. Firma care a câștigat licitația a intrat în insolvență, apoi a început birocrația. Acum, când se lu-crează, când nu se lucrează, nici nu mai știu ce să spun. Acum doar Dumnezeu mai știe când o să fie gata. În mod normal ar fi trebuit să fie finalizată de mult timp, tocmai de aceea mi-am pierdut orice speranță că o să fie gata până la sfârșitul anului și nu pot să mai spun vreun termen de finalizare", a declarat primarul Gheorghe Moldovan. 


El a explicat că lucrările la sala de sport au început încă din 2012 prin Compania Națională de Investiții, însă birocrația excesivă a îngreunat finalizarea acesteia la termen. Noua sală de sport este destinată tuturor categoriilor de vârstă și orice persoană va putea beneficia de facilități, nu doar elevii din localitate. Capacitatea sălii este de 150 de locuri și corespunde normelor europene. Mai mult, lângă sala de sport a fost deja amenajată și o bază sportivă ce cuprinde și un stadion, precum și vestiare pentru cei care vor să practice diverse sporturi, întregul parc sportiv fiind amenajat pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați. 


Moldovan spune că locuitorii au mare nevoie de această sală deoarece, în momentul de față, cei care doresc să practice vreun sport sunt nevoiți să meargă la Mangalia fiind obligați și la alte costuri, pe lângă cele pe care le presupune transportul în orașul învecinat. 


În altă ordine de idei, șeful administrației publice locale din Albești spune că are multe inițiative, însă bugetul localității este prea mic pentru planurile sale ce vizează dezvoltarea locală. Drept urmare, după cum susține primarul, singurele soluții rămân atragerea fondurilor europene și alocarea unor sume importante de bani de la Guvern. 


"Pe lângă finalizarea sălii de sport mai am un plan deoarece îmi doresc tare mult să fie introdusă rețeaua de canalizare menajeră și să fie asfaltate toate străzile din cele patru sate ale comunei. Realizarea multor proiecte depinde de atragerea fondurilor europene. Cele două proiecte despre care am spus sunt extrem de importante pentru comunitate, mai ales că localitățile care compun comuna sunt situate într-o zonă preponderent turistică și vrem să asigurăm o infrastructură bună celor care ar dori să viziteze comuna noastră, ce cuprinde și Pădurea Hagieni", a mai declarat primarul comunei Albești, Gheorghe Moldovan. 


În plus, el a adăugat că a mai depus un proiect pentru reabilitarea căminului cultural din Albești și își dorește tare mult construirea unui asemenea cămin și în satul Arsa, dar și o grădiniță în satul Cotul Văii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2528 secunde