E oficial! Parlamentarii scapă de conflictele de interese constatate între 2007 - 2013

234
1
E oficial! Parlamentarii scapă de conflictele de interese constatate între 2007 - 2013 - eoficial-1523381533.jpg

Articole recomandate

Senatul a respins, ieri, cererea de reexaminare formulată de președintele Klaus Iohannis în legătură cu legea ANI

prin care interdicțiile aplicate parlamentarilor între 2007 - 2013, aflați în conflict de interes, încetează de drept. Au fost 69 de senatori care au votat pentru respingere, 33 de voturi împotrivă și nicio abținere. Senatul a votat în calitate de for decizional.

"Argumentele noastre se regăsesc în cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis. Nu putem da o lege de care să beneficieze doar câțiva senatori și deputați PSD-ALDE prin care se șterg cu buretele conflictele de interese din perioada 2007-2013 și este o lege care afectează standardele de integritate", a susținut, de la tribuna Senatului, senatorul PNL Alina Gorghiu.

De cealaltă parte, senatorul UDMR Cseke Attila a argumentat că proiectul de lege a fost realizat în urma unei decizii a Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea rapoartelor de evaluare ale ANI pentru parlamentari, emise în perioada 2007-2013.

"Acest proiect vine dintr-o decizie 619/2016 a CCR care prevede textual că în materie extrapenală în 2007-2013 n-a existat reglementare pentru a emite rapoarte de evaluare de către ANI pentru deputați și senatori. Pentru această decizie s-a făcut o propunere legislativă, care a fost atacată la CCR. Prin decizia 52/2018, Curtea a declarat legea constituțională. Președintele a cerut reexaminare. Această propunere legislativă nu vine decât să răspundă nevoii de intrare în legalitate. Despre asta e vorba. Orice alte tipuri de discursuri divaghează de subiect", a explicat Cseke Attila.

Și deputații au respins, pe 28 martie, cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis privind Legea ANI, prin care interdicțiile aplicate parlamentarilor între 2007 - 2013, aflați în conflict de interes, încetează de drept.

Președintele României a transmis Camerei Deputaților o cerere de reexaminare prin care a solicitat reanalizarea legii transmise la promulgare, "sub aspectul oportunității acesteia întrucât, pe de o parte, interesul public general nu justifică o asemenea reglementare, fiind afectate standardele de integritate, iar pe de altă parte, este pusă în discuție respectarea angajamentelor asumate de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene", potrivit cererii de reexaminare.

Legea care modifică Legea ANI prevede că interdicțiile aplicate parlamentarilor pe baza rapoartelor ANI și la care s-a constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în perioada 2007-2013 încetează de drept.

Curtea Constituțională a României a decis, în 1 februarie, că legea de modificare a funcționării Agenției Naționale de Integritate este constituțională, astfel că parlamentarii găsiți în conflict de interese sau stare de incompatibilitate în perioada 2007-2013 scapă de interdicții.

Comentează știrea

Tara haiducilor
11 aprilie 2018
Fac coada la "croitorie".

Fiecare parlamentar fie ca este el pesedeu sau peneleu "isi trage" cate o lege pe masura burdihanului lui.Mai intai,parlamentarul nostru trece pe la seful "croitoriei" adica pe la Draknea pentru model design si aprobare.Apoi pe la Tarticeanu pentru a-i lua masura.In cele din urma baietii din "atelierul de legi speciale" adica croitorii de legi croseteaza o lege cu materialul clientului.Primul venit,primul servit.De exemplu mai zilele trecute cine credeti voi ca statea la coada "la croitor" in Parlament ? Cine ? .....Ati ghicit. Senatorul Vergil Chițac ,marele peneleu,maresalul,contracandidatul lui Fagadau la Primaria Constanta avea nevoie de o lege personala,o lege croita pe masura lui.Dorea sa-si croiasca o lege personala care permite cumulul pensiilor de nesimtit obtinuta in armata si in mandatul lui de parlamentar. Se aude doamna senator PNL Alina Gorghiu ? Joc de glezne in PNL.Hai sictior ! Poate mai comentezi ceva.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4731 secunde