"Trebuie protejate marile interese ale țării"

218
Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a declarat, într-o emisiune televizată, că, dacă ar fi în locul președintelui Klaus Iohannis, nu ar revoca-o din funcție pe Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, pentru "a proteja interesele mari ale României", dar ar pune-o "sub control".

"Președintele Iohannis va trebui să aibă în vedere două lucruri. Unu - utilitatea menținerii doamnei Kovesi în fruntea DNA și aici am mari semne de întrebare. Doi - impactul extern, pentru că România vrea în Schengen. Dacă nu este pregătit momentul revocării doamnei Kovesi, Iohannis va fi pus la categoria apărători ai corupților și va fi un dezastru pentru România. Iohannis nu are de luat o simplă hotărâre. Dacă aș fi în locul lui, n-aș revoca-o, pentru a proteja interesele mari ale României, dar aș pune-o sub control. Parchetul General să se ocupe", a declarat Băsescu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă desecretizarea protocolului semnat între Ministerul Public și SRI schimbă în vreun fel situația lui Kovesi, Traian Băsescu a spus că acest protocol trebuie judecat de CSM și de comisia parlamentară de control a activității SRI. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4709 secunde