Întâlnire istorică la Hotel Mamaia

Echipele PD-L și PSD, față în față, vineri, la prima rundă de negocieri

966

Articole de la același autor

Stabilită inițial pentru astăzi, întâlnirea dintre echipele de negociere ale PD-L și PSD Constanța a fost reprogramată, din motive obiective, pentru vineri. La sfârșitul săptămânii, cele două echipe conduse de Mircea Banias (PD-L), respectiv, Radu Mazăre (PSD) se vor întâlni, astfel, pentru prima dată, față în față, la Hotel Mamaia, pentru demararea negocierilor în ceea ce privește împărțirea instituțiilor deconcentrate din județul Constanța.

Cele două formațiuni politice vor avea de împărțit aproximativ 50 de funcții de conducere, prima opțiune revenindu-i PSD-ului. Vor urma apoi alegerea, pe rând, a câte două formațiuni de partid, până la finalizarea lor.
În ceea ce privește instituțiile pe care fiecare partid le râvnește, acestea sunt ținute secret de fiecare formațiune în parte. Se știe doar că PSD, dacă va respecta declarația făcută zilele trecute de liderul Radu Mazăre, va opta prima dată pentru Direcția de Finanțe.
Aseară, după două ore de dezbateri, membrii Biroului Permanent Județean al PD-L i-au împuternicit pe cei cinci membri ai comisiei de negociere (cei patru parlamentari și reprezentantul primarilor din județ, în persoana edilului din Ovidiu, Dumitru Bocai) să decidă ordinea în care vor fi alese instituțiile.
Potrivit președintelui comisiei de negociere și totodată liderul pedeliștilor constănțeni, senatorul Mircea Banias, întâlnirea de aseară a avut un rol consultativ în ierarhizarea opțiunilor, membrii BPJ prezenți exprimându-și punctul de vedere referitor la importanța instituțiilor vizate. Banias a menționat că membrii BPJ au mandatat comisia de negociere pentru a decide, în final.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6997 secunde