Elena Băsescu vrea un cod etic pentru mass-media

81
Elena Băsescu vrea un cod etic pentru  mass-media - elenabasescu-1369240465.jpg
Europarlamentarul Elena Băsescu a afirmat în plenul Parlamentului European că autoritățile române trebuie să elaboreze un cod de conduită pentru mass-media, așa cum a recomandat ultimul raport MCV al Comisiei Europene. Ea a luat cuvântul în dezbaterea referitoare la adoptarea rezoluției PE privind libertatea mass-media, bazată pe un raport elaborat de europarlamentarul PNL Renate Weber.

Elena Băsescu a arătat că susține raportul Weber deoarece consideră și ea că "defăimarea nu ar trebui incriminată în Statele Membre" ale UE, dar și că trebuie elaborate standarde profesionale și coduri etice la nivel național pentru jurnaliști.

"O mass-media independentă trebuie să fie imparțială și obiectivă, să respecte viața privată a oamenilor și să facă diferența între fapte și opinii atunci când informează. Salut prevederile raportului conform cărora ar trebui elaborate standarde profesionale și coduri etice la nivel național. Ultimul Raport MCV constată presiunile pe care o parte a mass-mediei le face asupra actului de justiție în România. De aceea, aș dori să solicit autorităților din România să elaboreze un Cod de Conduită așa cum recomandă ultimul Raport MCV", a afirmat Elena Băsescu.

Ea a mai evidențiat că trebuie garantată și independența organismelor naționale de supraveghere ale mass-media pentru a avea o creștere a calității actului jurnalistic și o informare corectă a cetățenilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.347 secunde