Primarul Vasile Delicoti:

"Elevii din comuna Poarta Albă vor învăța într-o școală la standarde europene"

148

Articole de la același autor

Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, spune că, începând cu anul școlar 2015/2016, elevii comunei Poarta Albă vor învăța într-o nouă unitate de învățământ ce se va ridica la standarde europene.

"În momentul de față, se lucrează la finisaje, apoi urmează licitația pentru dotări. Avem o întârziere de o lună față de termenul inițial, deoarece au fost schimbate normativele și a trebuit să modificăm și noi proiectul inițial. Cu toate acestea, sperăm ca în septembrie să fie totul gata, iar elevii noștri să aibă o școală nouă la standarde europene", a declarat, ieri, primarul Vasile Delicoti.

Edilul a spus că proiectul ce vizează reabilitarea și extinderea școlii cu clasele I-VIII din localitate se află în lucru încă din anul 2009, însă procedurile greoaie, dar și faptul că, la un moment dat, a fost suspendat din funcție au făcut ca acest lucru să întârzie atât de mult.

"Pentru mine, educația este o prioritate; tocmai de aceea, obiectivul general al proiectului constă în creșterea calității educației și îmbunătățirea infrastructurii de educație la nivelul comunei Poarta Albă, prin lucrări de reabilitare și extindere a Școlii cu clasele I-VIII din localitate. Fosta școală era foarte veche, avea 100 de ani și trebuia neapărat modernizată, deoarece numărul elevilor a crescut de la an la an", a declarat primarul Vasile Delicoti.

Noua unitate de învățământ va avea 12 săli noi de clasă, două vor fi la parterul clădirii și 10 la etaj, un laborator de chimie, unul de psihologie, două magazii pentru materialele didactice, alte două magazii pentru depozitarea materialelor de igienă și curățenie, două grupuri sanitare pentru profesori și patru grupuri sanitare pentru elevi. Pardoseala va fi din gresie de trafic greu, antiderapantă pentru laboratorul de chimie, magazii, grupuri sanitare și hol, parchet rezistent la apă în sălile de clasă. Instalația sanitară va fi și ea nouă, urmând ca alimentarea să fie făcută atât cu apă rece, cât și cu apă caldă. De asemenea, primarul a declarat că mobilierul școlii va fi complet nou și modern, iar unitatea de învățământ va fi dotată în totalitate cu sistem de monitorizare și supraveghere. Totodată, se va realiza racordarea la rețeaua de Internet de mare viteză pentru laboratorul de informatică, cabinetul medical și cel psihologic, cancelarie, secretariat și bibliotecă.

v v v

În altă ordine de idei, edilul mai are în lucru și proiectul ce vizează canalizarea din Poarta Albă, lucrare care se apropie de final, ea urmând ca, peste două luni, să fie gata. Totodată, primarul Vasile Delicoti a mai precizat că, până la sfârșitul anului, locuitorii din satul Galeșu vor fi beneficiarii proiectului de apă și canalizare, un proiect de amploare realizat cu fonduri guvernamentale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6877 secunde