Elevii merituoși și profesorii lor, premiați de administrația din Constanța. Câți bani vor primi

1400
Elevii merituoși și profesorii lor, premiați de administrația din Constanța. Câți bani vor primi - fond-1567106334.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii august, iar în deschidere, surorile Ioana Lucia și Mara Andreea Berechet au  interpretat imnurile României și Dobrogei. 


Aleșii au votat mai multe proiecte de hotărâre de interes local, cele mai multe dintre acestea vizând domeniul Educației. Mai exact, consilierii locali au votat premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat și a profesorilor îndrumători. Concret, 15 elevi și 36 de profesori urmează să fie premiați cu câte 1.000 de lei fiecare. 
În acest context, edilul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat, după ședința Consiliului Local Constanța, că pentru a uni corpul profesoral intenționează ca anul acesta să organizeze Balul Educației. În cadrul evenimentului, ar urma să fie premiați profesorii și elevii merituoși.


Primarul a mai adăugat că, în cadrul Balului Educației, ar urma să fie desemnat profesorul anului, dar și profesorul școlii. Decizia a fost luată în urma unor discuții informale cu directorii unităților de învățământ. 


"Cred că anul acesta vom organiza un bal al educației constănțene, în care să-i premiem pe cei mai merituoși profesori din municipiu. Împreună cu echipa mea, ne vom gândi la un format, astfel încât, toate școlile să poată face propuneri pentru profesorul școlii, astfel încât să naștem o competiție la nivel de școală, și profesorul anului, la nivel de oraș. Această competiție nu are rolul de a pune într-o rivalitate corpul profesoral, ci pentru a-l uni", a explicat edilul Decebal Făgădău. 
El a mai adăugat că, dacă această inițiativă va avea succes, urmează să fie extinsă și în alte domenii, precum sport sau sănătate. 


Revenind la proiectele din ședința de ieri, prin votul aleșilor, s-a mai aprobat organizarea rețelei școlare a unităților de învățământ de stat și particular preuniversitar din municipiul Constanța pentru anul școlar 2019-2020. 


Totodată, au fost aprobate mai multe proiecte care făceau referire la documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru diverse obiective de investiții. Acestea privesc dotarea Liceului Tehnologic "Dimitrie Leonida" Constanța (corp internat), Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații (corp cantină și corp internat), Școlii Gimnaziale nr. 14, Palazu Mare, Școlii Gimnaziale nr. 17 "Ion Minulescu", Școlii Gimnaziale nr. 8, Școlii Gimnaziale nr. 38 "Dimitrie Cantemir" și a Grădiniței cu program prelungit "Amicii". 


XXX 
De asemenea, consilierii locali au aprobat și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat Constanța".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5051 secunde