Elevii pasionați de istoria orașului Cernavodă, premiați de edilul Gheorghe Hânsă

168
Elevii pasionați de istoria orașului Cernavodă, premiați de edilul Gheorghe Hânsă - eleviipasionatideistoriacernavod-1428922860.jpg

Articole de la același autor

Programul "Școa-la altfel" a reprezentat un prilej pentru autoritatea locală din Cernavodă de a implica cei mai silitori elevi, din clasele V-VIII din cadrul celor patru școli din localitate, într-o competiție de cultură generală.

Concursul "Cine știe, câștigă", organizat de Primăria Cernavodă și Casa de Cultură din oraș a oferit ocazia micilor pasionați de istorie și turism să câștige premii precum: o bicicletă, o cameră foto și două rucsacuri, care le vor servi în unele călătorii pentru vizitarea obiectivelor turistice ale zonei. După câteva runde de întrebări de cultură generală și istoria orașului, o elevă de clasa a cincia a reușit să obțină titlul de câștigător al competiției. Micuța a mărturisit ca a studiat intens istoria orașului Cernavodă înainte de a participa la acest concurs, iar cunoștințele dobândite îi vor servi mai târziu pentru a sprijini pro-movarea turistică a zonei. De asemenea, câștigătoarea i-a promis primarului Gheorghe Hânsă că își va folosi premiul dobândit, respectiv, o bicicletă, pentru a-l însoți pe acesta și pe ceilalți participanți la concurs, într-o călătorie prin circuitul turistic al zonei Cernavodă.

Concursul organizat în cadrul proiectului "Cernavodă turistică", a avut scopul de a continua campania de promovare a istoriei arheologice și tehnologice a orașului, reprezentând un plan de dezvoltare a orașului, alături de proiectul cu finanțare europeană "Centrul Național de Promovare și Informare Turistică".

Deoarece concursul s-a dovedit a fi un real succes, desfășurat alături de elevi pregătiți și preocupați de viitorul turistic al zonei, organizatorii vor relua această inițiativă și la 1 iunie, când va avea loc o reafirmare a istoriei, iar participanții îl vor însoți pe edilul orașului într-o vizită a circuitului turistic al zonei.

Strategia de promovare a turismului în Cernavodă a fost inițiată în urmă cu doi ani, de primarul Gheorghe Hânsă, în cadrul căreia este vizată reabilitarea patrimoniului cultural și crearea unor circuite turistice la nivelul orașului care să permită vizitatorilor să cunoască atracțiile turistice locale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Martie 2015
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Sâmbătă, 07 Martie 2015
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Vineri, 06 Martie 2015
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.5696 secunde