EMIL BOBU, fostul înalt demnitar comunist, a încetat din viață

228
2
EMIL BOBU, fostul înalt demnitar comunist, a încetat din viață - bobu1977-1405235809.jpg
EMIL BOBU, fost înalt demnitar până la 22 decembrie 1989, a încetat din viață la Spitalul municipal din București, în urma unui atac cerebral.

EMIL BOBU a murit. Nascut in 22 februarie 1927, intr-o familie modesta de tarani, EMIL BOBU devine in 1945 membru al Partidul Comunist. Ca tanar muncitor in industrie urmeaza scoli de partid si cursuri universitare si ajunge procuror, scrie Jurnalul.ro.

Ascensiunea lui EMIL BOBU este strans legata de Nicolae Ceausescu, fiind promovat in administratia centrala dupa ce activase la regionala de partid Suceava. Incepand cu 1972 fost consilier al lui Nicolae Ceausescu, ministru de interne, viceprim ministru si dupa 1982 secretar cu probleme organizatorice al CC al PCR, functie cheie, care controla intregul aparat de partid. A fost membru al Comitetului Politic Executiv si s-a aflat in grupul restrans de decizie din jurul lui Nicolae si Elena Ceausescu. In 22 decembrie 1989 a plecat cu elicopterul spre Snagov, in celebrul echipaj de 4 - impreuna cu sotii Ceausescu si Manea Manescu, de pe acoperisul cladirii Comitetului Central, asediata de manifestanti.

EMIL BOBU a fost condamnat pe viata in procesele politice intentate unor lideri ai fostului Partid Comunist Roman. A fost eliberat dupa sapte ani de detentie din motive medicale.

In ultimii ani traia retras intr-un apartament modest. A refuzat constant sa dea interviuri. A fost casatorit cu Maria Bobu, fost ministru al Justitiei, decedata in urma cu cateva luni.

Comentează știrea

europeanu
13 iulie 2014
Am scapat de inca un criminal !

Pur si simplu imi dau lacrimile.Mai ales citind elogiile ziarului comunist cuget liber.Sper sa nu uitati sa trimiteti o coroana din trandafiri rosii.Sper oricum sa ajungeti linga animalul de bobu.Nu de alta dar mai stiu eu nista boabe hoate de mazare.Vandutilor !!!

europeanule !
13 iulie 2014
De tine europeanule cand scapam ?...

Nu sunt un fan al ziarului Cuget liber, dar...sigur nu este un ziar comunist ! Epoca " Ceausescu " a fost si va ramane pe vecie cea mai populara epoca de dupa 1945, a fost pentru poporul muncitor, simplu nu pentru " top 300 ", scuze daca unii isi merita pe bune pozitia in " top 300 ", dar asa sunt eu, invidios pe cei bogati. Dupa 25 de ani de la razmerita criminala din Romania, din dec.1989, cand Gorbaciov a decis soarta Romaniei si a poporului roman, romanii locuiesc tot in blocurile costruite de comunisti, fabricile au fost taiate si date la fier vechi, Basescu a vandut peste 300 de vapoare reprezentand flora comerciala a Romaniei, probabil in primele 15 locuri din lume, tineretul n-are nicio sansa a unui loc de munca in tara lor, exceptie fii si fiicele bastanilor aflati la putere, gen Elena Basescu, Ioana Basescu & Co., pensionarii mor pe capete, populatia tarii a ajuns la 25 milioane de locuitori de la 29 de milioane in 1989, ne amestecam politic si militar in treburile interne ale altor state cu sacrificii mari, cu morti si raniti care s-au dus acolo sa " scape de saracie ", atentie la principiul lui Ceausescu : " neamestecul in treburile interne ale altor state ", vezi si decizia Romaniei cand URSS a invadat Cehoslovacia, o mare adunare populara de insubordonare fata de sovietici si atacul marsav la suveranitatea si independenta unui stat comunist din blocul Tratatului de la Varsovia. Tu, europeanule visezi la vile cu piscine, la masini luxoase, la sute sau mii de hectare in proprietate, la milionae de euro in conturile bancare, dar....la poporul simplu te gandesti tu oare europeanule ?...Si comunistii au avut vina lor dar nu asa ca cei care le-au urmat la putere dupa 1989. Tara e plina de datorii, nimeni nu mai stie care-i datoria externa a Romaniei, ultimile date statistice de acum cativa ani era de peste 80 miliarde de euro, dar acum ?...care o fi oare ?..mai existam ca stat independent si unitar ?...ungurii vor autonomie teritoriala, vor tinut secuiesc in tara noastra, Romania, unde Mihai, Mircea, Stefan, Vlad au luptat pentru pastrarea integritatii teritoriale a Romaniei. Vom traii si vom vedea europeanule daca e mai bine acum pentru poporul roman sau a fost mai bine inainte....Cand Presedintele Romaniei a fost ucis de niste militari haimanale care si-au incalcat juramantul lor militar, Nicolae Ceausescu a spus : " Istoria ma va razbuna !!! ", a murit ca un erou pentru tara lui, urmat fiind de hienele Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Basescu si probabil Victor Ponta, care au adus tara pe ultimul loc in Europa, o tara bogata si frumoasa, un popor muncitor si destept dar coordonat politic de niste lichele. Mai exista eroism, patriotism, unitate nationala, cand tara e impartita in doua tabere fara nicio justificare, unii albi si unii negri, care se bat pe putere si calca in picioare poporul roman si realizarile acestui minunat popor muncitor si sarguincios ?....

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Iulie 2014
Stire din Cultură-Educație : Minunea icoanei Prodromița
Miercuri, 02 Iulie 2014
Stire din Cultură-Educație : Începe Carnavalul Mamaia 2014!
Pagina a fost generata in 0.682 secunde