Emil Boc a deschis tronsonul de autostradă Timișoara-Arad

621
Emil Boc a deschis tronsonul de autostradă Timișoara-Arad - emilboc-1324125931.jpg
Tronsonul de autostradă Timișoara - Arad, care face parte din coridorul IV paneuropean, a fost deschis circulației sâmbătă, în prezența premierului Emil Boc și a ministrului Transporturilor Anca Boagiu.
Din totalul de 32 de kilometri de autostradă, tronsonul timișean are 17 kilometri.

Autostrada va lega România de Europa Occidentală, iar porțiunea din vest a coridorului IV paneuropean va face legătura între Sibiu - Lugoj - Timișoara - Arad - Nădlac, spre Ungaria.

Autostrada Timișoara - Arad va costa circa 200 de milioane de euro și va fi finanțată de Banca Europeană de Investiții, iar Guvernul României va contribui cu 70 milioane de euro.

Pe traseul din Timiș al autostrăzii sunt prevăzute 11 poduri, 14 pasaje, un acces la Centrul de Întreținere și Coordonare și un nod rutier.

După prezentarea coordonatelor din partea constructorului, premierul, aflat la volanul unui autoturism Dacia Logan break, a plecat de la Giarmata (Timișoara) spre Arad. La sosirea în Arad, premierul Boc a declarat că nu a cronometrat timpul în care a făcut cei 32 de km de autostradă, dar i-a parcurs cu viteza legală de 100 km/h cu un pahar pe bordul mașinii și nu s-a vărsat nici o picătură, dovedind calitatea lucrării.

Coloana oficială a parcurs apoi centura cu regim de autostradă a Aradului, care a fost deschisă circulației rutiere.

La eveniment au mai participat ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3758 secunde