Eugen Teodorovici: Bugetul va fi aprobat marți în Guvern

134
Eugen Teodorovici: Bugetul va fi aprobat marți în Guvern - eugenteodorovici-1549124895.jpg

Articole recomandate

Ministrul de Finanțe spune că pentru 2019 avem un buget "revoluționar". Fiecare cheltuială angajată de ordonatorii principali de credite va trebui aprobată de ministrul Finanțelor. 


Proiectul de buget va fi aprobat marți în Guvern și trimis în aceeași zi Parlamentului, a declarat, sâmbătă, pentru Digi24, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Este "un buget revoluționar" spune ministrul. Ordonatorii principali de credite vor trebui să primească aprobare de la ministrul Finanțelor pentru fiecare cheltuială, iar dacă nu se conformează vor fi amendați.

"Marți este propunerea de a discuta și a aproba în Guvern bugetul. Pe data de 5 seara, după-amiaza, va fi trimis în Parlament bugetul. Temerile înțeleg că există, dar sunt nejustificate. Dacă punem prea mult, de ce punem prea mult. dacă punem prea puțin, de ce punem prea puțin", a declarat Teodorovici.

"Este o alocare financiară care sprijină foarte mult sectoare precum sănătatea și educația. Este prima oară după revoluție când nu mai suntem obligați să asigurăm sume de transfer de la bugetul de stat către zona de pensii. Este iarăși efectul acelei măsuri extrem de bune pe care Guvernul a adoptat-o: transferul de contribuții de la angajator la angajat", a adăugat el.

Totodată, Eugen Teodorovici a anunțat că ordonatorii principali de credite vor trebui să primească aprobare de la ministrul Finanțelor pentru fiecare cheltuială, iar dacă nu se conformează vor fi amendați.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.543 secunde