Propunere controversată a lui Teorodovici pentru românii din diaspora: "Maxim 5 ani și la revedere!"

1943
Propunere controversată a lui Teorodovici pentru românii din diaspora:
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, spune că dorește ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată, iar după aceea să își caute de lucru în altă țară, potrivit HotNews, citat de digi24.ro


Declarația a fost făcută în timpul unei dezbateri parlamentare. Argumentul ministrului este acela că, la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată.


El și-a explicat și propunerea: "Permisul de muncă să fie același ca și timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Așa, dacă ajunge în Germania și tot primește drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croația, România de unde a plecat. Maxim 5 ani și, la revedere, să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă".

În prezent, dreptul la liberă circulație este garantat în Uniunea Europeană pentru cetățenii statelor membre. Astfel, aceștia pot lucra oriunde doresc, pentru o perioadă nelimitată de timp.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3912 secunde