Flutur, deranjat de acțiunea lui Chiru:

"Evaluarea făcută de PDL Constanța este un demers pe cont propriu"

378

Articole de la același autor

Decizia luată de Biroul Permanent Județean al PDL Constanța de a-i evalua pe directorii de la deconcentrate i-a cam deranjat pe membrii Biroului Permanent Național al PDL.

Din câte se pare, prim-vicepreședintele PDL, Gheorghe Flutur, cel care a primit ca sarcină să coordoneze de la nivel central procesul de evaluare a persoanelor numite în funcții de demnitate publică de către PDL, a digerat cam greu această acțiune a constănțenilor.
"Cei de la Constanța au început mai repede, este un demers făcut pe cont propriu", a spus Flutur despre deciziile luate de conducerea PDL Constanța.
La rândul lui, președintele PDL Constanța, Gigi Chiru, a recunoscut faptul că a vorbit cu Gheorghe Flutur despre evaluarea de la Constanța. "Domnul Flutur mi-a spus că suntem prima organizație județeană din țară care a început evaluările la nivelul deconcentratelor, însă nu știu dacă este de bine sau de rău", a declarat Chiru.
Cu alte cuvinte, acțiunea de evaluare a directorilor de la deconcentrate nu este făcută după criteriile stabilite de cei de la Centru și, astfel, ar putea fi chiar nerecunoscută, ținând cont că deciziile de retragere a sprijinului politic a doi dintre directorii de la Constanța ar trebui validate de BPN.
La rândul lui, vicepreședintele PDL, Sever Voinescu, și, totodată, purtător de cuvânt al PDL, a refuzat să facă aprecieri față de cele întâmplate la PDL Constanța.
"Ceea ce se întâmplă în teritoriu este și responsabilitatea organizațiilor județene respective, dar procesul este gestionat de la centru. Nu aș vrea să comentez foarte mult situația de la Constanța, pentru că este totuși un proces intern de evaluare care vrem să se desfășoare în interiorul partidului, iar după finalizarea lui să anunțăm rezultatele", a spus Sever Voinescu.
Concret, și rezultatele evaluărilor ar trebui făcute în interiorul partidului și de-abia după finalizarea acestora să fie făcute publice, lucru care nu s-a întâmplat la PDL Constanța.
La sfârșitul săptămânii trecute, democrat-liberalii constănțeni reuniți în ședința Biroului Permanent Județean au votat pentru retragerea sprijinului politic a doi dintre directorii de deconcentrate numiți cu sprijinul partidului, ca urmare a evaluări realizate la nivelul județului.
Este vorba de Marian Mitrea, director la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, și Romulus Florin Mincă, de la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Constanța.
Cei doi au contestat, prin intermediul unor comunicate de presă, atât corectitudinea evaluării, cât și calitatea de decident a partidului în ceea ce privește statutul lor ca funcționari publici. Mai mult, cei doi au spus că vor sesiza Comisia de Etică și Litigii.
La scurt timp, președintele PDL Constanța, Gigi Chiru, le-a sugerat celor doi să-și dea demisia din partid dacă nu sunt mulțumiți de activitatea Biroului Permanent Județean al PDL Constanța.
Pe de altă parte, Chiru a anunțat că evaluarea va continua cu ceilalți directori de la deconcentratele din Constanța care au primit sprijin de la partid.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.002 secunde